GÖLDOSK, Göl Yolu Projesi’ni hayata geçiriyor.

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖLDOSK, Göl Yolu Projesi’ni hayata geçiriyor.
Haberin Tarihi: 30.3.2018 10:03:00 - Okunma Sayısı:1327 defa okundu.

GÖLDOSK, Göl Yolu Projesi’ni hayata geçiriyor.

GÖLDOSK, Göl Yolu Projesi’ni hayata geçiriyor.

GÖLDOSK (Göller Bölgesi Doğa Sporları ve Hobi Kulübü Derneği), Türkiye’de bulunan yürüyüş rotalarına bir yenisini eklemek, katılımcılara bir program dahilinde ve bir amaca yönelik olarak sportif doğa yürüyüşçülüğü yaptırmak, içinde yaşadığımız coğrafyayı daha detaylı tanıtmak amacıyla Göl Yolu Projesini hayata geçirdi.

GÖLDOSK, Türkiye’deki yürüyüş rotalarına bir yenisini eklemek amacıyla hazırlanan Göl Yolu Projesi‘nde, Türkiye’nin 4. büyük gölü olan ve Göller Yöresi’nde bulunan Eğirdir Gölü’nün etrafında, çeşitli aktivitelerle renklendirebileceği ve yerel aktörlerin de desteğiyle çeşitlenecek faaliyetleri belirli bir plan çerçevesinde yürütmeyi ve Eğirdir Gölü’müzün güzelliğini, bir yürüyüş rotası ile çerçeveleyerek bilinirliğini artırmak ve Türkiye’ye tanıtmak istiyor.

Göl Yolu Projesi ile ilgili bilgiler veren GÖLDOSK Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yurtaslan: “İçinde bulunduğumuz coğrafyayı detaylı tanımak, katılımcılarımıza bir hedef doğrultusunda sportif doğa yürüyüşü faaliyeti planlamak, yürüyüş faaliyetini düzenli bir aktivite haline getirmek, Eğirdir Gölü’müzün güzelliğini, bir yürüyüş rotası ile çerçeveleyerek bilinirliğini artırmak ve Türkiye’deki yürüyüş rotalarına bir yenisini eklemek amacıyla hazırladığımız Göl Yolu Projesi‘nde, Türkiye’nin 4. büyük gölü olan ve Göller Yöresi’nde bulunan Eğirdir Gölü’nün etrafında, çeşitli aktivitelerle renklendirebileceğimiz ve yerel aktörlerin de desteğiyle çeşitlenecek faaliyetlerimizi belirli bir plan çerçevesinde yürütmeyi ve Türkiye Dağcılık Federasyonumuzun Dağcılık branşında Sportif Doğa Yürüyüşçülüğü alt kolunda yürüyüşlerimizi gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

Hazırlamış olduğumuz 162 km’lik yürüyüş parkuru, 17 ayrı rota olarak belirlenmiş ve 4 ana gruba ayrılmıştır. Bayrağımızın ve Gölümüzün renklerinden esinlenerek rotaları, Kırmızı Beyaz ve Mavi Yeşil olarak 4 ana gruba ayırdık. Beyaz Grupla kolay bir parkurla yürüyüşümüze başlayacak, Kırmızı Parkurla sınırlarımızı zorlayacağız. Yeşil Parkur ile Eğirdir Gölü’nün derinliklerine dalacak, Mavi Parkur ile de amacımızı gerçekleştirmiş olmanın gururuyla yükselecek ve huzuru bulacağız.

1 Nisan 2018 tarihinde başlayacak olan Göl Yolu’na Federasyonumuz sporcularının ve doğa yürüyüşçülerinin katılımı bizleri mutlu edecektir” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap