Isparta Eski Valisi Ali Haydar Öner, son yolculuğuna uğurlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Eski Valisi Ali Haydar Öner, son yolculuğuna uğurlandı
Haberin Tarihi: 10.4.2018 11:31:00 - Okunma Sayısı:2000 defa okundu.

Eski Milletvekili Öner İçin TBMM'de Cenaze Töreni Düzenlendi

Isparta Eski Valisi Ali Haydar Öner, son yolculuğuna uğurlandı

Eski Milletvekili Öner İçin TBMM'de Cenaze Töreni Düzenlendi

                CHP'den 24. Dönem Isparta Milletvekili olan Ali Haydar Öner, 70 yaşında hayatını kaybetti. Öner'in cenazesi, Meclis'te düzenlenen törenin ardından Kocatepe Cami'nde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.                                                                                        

                Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 8 Nisan 2018 Pazar günü vefat eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner için dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski Bakanlar Ertuğrul Günay, İstemihan Talay, AKP Ankara Milletvekili Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve çok sayıda eski, yeni parlamenter katıldı.

                Cenaze töreninde Ali Haydar Öner’in eşi Saadet Öner kısa bir konuşma yaptı. Saadet Öner, Ali Haydar Öner’in meydanlarda, televizyonlarda söylediği şu sözleri tekrarladı; “Bana hakkınızı helal etmeyin eğer bilerek yediğimi düşünüyorsanız. Hatam olmuşsa önce yüce Allah sonra kulundan af dilerim."

                CHP 24. Dönem Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in naaşı TBMM'de düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camii'ne getirildi. Cami avlusunda Öner'in eşi Saadet Öner ve yakınları, taziyeleri kabul etti. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, CHP milletvekilleri, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve ailesi katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Öner'in naaşı yakınlarının omzunda cenaze arabasına alındı.

                Öner'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

                Değerli büyüğümüz Merhum Ali Haydar Öner'e Allah'tan Rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı diliyoruz.

ALİ HAYDAR ÖNER

KİMDİR?

                Ali Haydar Öner, 10 Temmuz 1948'de Kayseri Sarız'da doğdu. Baba adı Dursun Fethi, anne adı Nazlı'dır.

                Vali Öner; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

                Kaymakamlık görevleri sırasında Gercüş, Hasankeyf ve Karasu'da Belediye Başkanlığı yaptı. Almanya'da 1 aylık seminer ve İngiltere'de 8 aylık eğitim ve yabancı dil programına katıldı. Bayburt, Giresun, Çankırı, Isparta ve Kırklareli Valisi olarak görev yaptı. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti "Yılın Başarılı Valisi", TEMA; "Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma", Siyaset ve Meclis Haber Dergileri "Yılın Valisi", TÜRKSAV "Türk Dünyasına Hizmet", Giresun Ticaret ve Sanayi Odası "Yılın Adamı", Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği "Yılın Turizmcisi", Atatürkçü Düşünce Derneğinin "Yılın Atatürkçü Valisi", Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği "İpek Yolu Hizmet Kervanı Nişanı" ödüllerinin sahibidir. Habertürk Gazetesi Sıra Dışı Valiler listesinde 2. sırada bulunmaktadır. Çankırı Karatekin Üniversitesi "Fahri Doktora" unvanı sahibiydi.

                2011 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili seçilerek Meclise girdi.

  1. Dönem Isparta Milletvekili olarak görev yaptı.

                İleri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Öner, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler