ATATÜRK DÜŞMANLIĞI MI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK DÜŞMANLIĞI MI?
Haberin Tarihi: 26.4.2018 10:15:00 - Okunma Sayısı:1477 defa okundu.

Bugün 25 Nisan 2018. Önceki gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI MI?

Bugün 25 Nisan 2018. Önceki gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

24 Nisan tarihli gazetelerin birinci sayfalarına bakıyorum. Bayram, kiminde küçük bir kareye sıkışmış, görmek zor kiminde ise hiç yok. Bazıları büyük puntolarla yazmış.

Bayramdan söz etmeyen gazeteler belli gazeteler. Bunlar neden millî bayramlarımızdan ısrarla söz etmezler? Anlamak zor değil. Çünkü Atatürk düşüncesi ve hamleleri onların teokratik düşüncelerine ve hareketlerine engel olmuştur; hâlâ halkın desteği ile de engel olunmaktadır.

20 Mart 2012’ de sessiz ve derinden halktan kaçırılan bir karar çıkarıldı. Kararın kahramanı Millî Eğitim Bakanlığı. Bakanlık, 20 Mart 2012’de Özel Öğretim Kurumlar Yönetmeliği’nde bir değişiklik yaptı. Değişiklik yeni kurulan hükümetin geleceğe ilişkin karakterini gösterecek nitelikte bir karar.

Bilindiği gibi her okul bir Atatürk Köşesi oluşturmaya yasa gereği zorunludur. 20 Marttaki değişiklik ile özel okulların Atatürk köşesi oluşturmaları zorunlu olmaktan çıkarıldı.

Neden, diye sorulduğunda yanıt yok. O tarihteki MEB Ömer Dinçer. Şu diş fırçasını atıp misvakla dişlerimizi fırçalamayı öneren ve masa yerine yer sofrasını ileri süren bakan. Hani “İşletme Bölümü” adlı eserinin çalıntı (intihal) olduğu anlaşılan bakan. Hani çalıntı eserden dolayı Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) tarafından meslekten ihraç edilip profesörlüğü elinden alınan bakan. Hani şu, evli olan öğretmenleri atamalarda eşlerinin olduğu yere atamayan, eşleri birbirine ısrarla kavuşturmayan bakan. Hani okullarda çıkmazlığı oluşturan 4+4+4 sisteminin babası olan bakan. Atatürk adını ağzına almayan bakan.

Peki o tarihlerde özel okullar genelde kimin elinde? Fetullah Gülen’in.

Fetullah Gülen kim? Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanı ve Amerikan uşağı.

O tarihlerde Fetullah Gülen ne diyorsa o yapılıyor. Bu yüzden özel okul kurumlarında Atatürk köşeleri düzenlemesi kaldırıldı.

İstanbul Barosu aynı tarihlerde bu düzenlemeye karşı Danıştay’a iptal davası açtı. Dava kazanıldı. 

Ancak Danıştay’ın iptal kararı  ne zaman uygulamaya konuldu. 2017’de.

O tarihten yani 2012 tarihinden itibaren cemaat çalışmaları büyük bir hız kazandı ve ülke dinî düzene alıştırılmaya çalışıldı.

         Bu amaca dönük en büyük engel ise Atatürk.  

(25 Nisan 2018)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap