Kuzey Pisidia Öğrenci Çalıştayı Eğirdir'de yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kuzey Pisidia Öğrenci Çalıştayı Eğirdir'de yapıldı
Haberin Tarihi: 16.5.2018 15:19:00 - Okunma Sayısı:3863 defa okundu.

Kuzey Pisidia Yüzey Araştırması Öğrenci Çalıştayı Eğirdir Yeşilada'daki Kilisi'de yapıldı.

Bu Yıl İkincisi Düzenlenen Kuzey Pisidia Yüzey Araştırması Öğrenci Çalıştayı Eğirdir de yapıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kuzey Pisidia Yüzey Araştırması Öğrenci Çalıştayı 15 Mayıs 2018 Salı günü saat: 13.00'de Yeşilada'da bulunan Ayastefanos kilisesinde yapıldı. Kilisede Eğirdir fotoğrafları sergilenirken, öğrencilerin yaptığı çalışmaların afişleri de sergi halinde izleyicilere ve ziyaretçilere gösterilmiş oldu.

Çalıştay, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün açılış konuşması ile başladı. Başkan Ömer Şengöl yapığı konuşmada; "Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ve hocalarına insan üstü gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin işi, İlimsel ve bilimsel anlamda geçmişi bizlere aktarmak. Ağustos'un sıcağından zor şatlar altında bu işi yapıyorsunuz. Sizin neler çektiğinizi biliyorum. Allah kolaylık versin. İşiniz zor. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, öğrencilerin sunumları yapıldı. Sırasıyla Eser Yayan tarafından Kapıkaya'daki Antik Yerleşim 2017 Çalışmaları, Nihal Çevik tarafından Tymbriada Antik Kenti 2017 çalışmaları, Ayşe Süzmen tarafından Sandolin Antik Kenti 2017 Çalışmaları, Ömer Yiğiteli tarafından 2017 yılı Çalışmaları, Kerim Üstündağ tarafından Kuzey Pisidia Bölgesi Kentlerin Yol Ağları, Kuzey Pisidia Yüzey araştırması Başkanı Doç. Dr. Fikret Özcan tarafından Kuzey Pisidia'da Prostanna'nın yeri ve önemi hakkında bilgiler verildi.

Çalıştay sonrasında, Kuzey Pisidia Yüzey araştırması Başkanı Doç. Dr. Fikret Özcan tarafından Başkan Şengöl'e teşekkür plaketi sunuldu.  Başkan Şengöl de , Kuzey Pisidia Yüzey araştırması Başkanı Doç. Dr. Fikret Özcan'a Eğirdir Belediyesi ve cittaslow baskılı kahve fincanlarından hediye etti. Son olarak çalıştayda emeği geçenlere belgeleri verildikten sonra program sona erdi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap