DİNÇTÜRK GÖKÇEHÖYÜK’TE VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DİNÇTÜRK GÖKÇEHÖYÜK’TE  VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTU
Haberin Tarihi: 7.6.2018 12:28:00 - Okunma Sayısı:3080 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı, CHP Isparta 2.Sıra Milletvekili Adayı İsa Dinçtürk’le Beraber Gökçehöyük’te Vatandaşlarımızla Buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir İlçe Teşkilatı 24 Haziran da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine az bir zaman kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
CHP Eğirdir İlçe Yönetimi, CHP 2.Sıra Milletvekili adayı Eczacı İsa DİNÇTÜRK’le beraber Gökçehöyük köyümüzü ziyaret ederek vatandaşlarımızla buluştu. Köylülerle yapılan toplantıda kısa bir konuşma yapan CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet KAŞ şunları söyledi; “Değerli büyüklerim, sevgili vatandaşlarımız, hepimiz çok büyük bir ekonomik krizin etkilerini hissederek yaşamaya çalışıyoruz. Özellikle siz üretici köylümüz dün ürününüzü 80 kuruşa mal edip, ortalama 1 TL. ye satarken, bugün maliyetler 1 TL.yi aşmıştır. Sizlerin de söylediği gibi kimse artık ekip biçemiyor. Üretim olmadığı için de pazarda artık her şey ateş pahasına satılıyor. AKP iktidarının tek yaptığı şey ise çiftçimizin maliyetlerini düşürmek, gerekirse desteklemek yerine dışarıdan ithal ederek durumu kurtarmaya çalışmak. Bu yanlış ve israf politikaları sayesinde sizler, bizler kaybederken, yerli ve milli olma iddiasındaki zihniyet sahipleri, yabancıları kalkındırmakta, yerli üreticiyi adeta yokluğa mahkum etmektedir. 24 Haziran da buna dur diyeceğiz.”
CHP Isparta 2.sıra milletvekili adayı Ecz. İsa DİNÇTÜRK de, üretici sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu konuda çözüm üreteceklerini belirterek “Çok değerli hemşerilerim, bu bölgede üretici siz insanlarımızın, sorunlarını çok iyi biliyorum. Ben de içinizden bir insan olarak sizler için çalışıyorum, çalışacağıma da söz veriyorum. Senelerdir bölgemizde insanlarımız yeterince kazanamadığı halde, başka çaresi olmadığı için zararına da olsa elma ve meyve üreticiliğine devam etmektedir. Bizler seçildiğimizde sizlerin bu sorunlarına çare bulacağız. Pekii, ne yapmamız gerekiyor? Öncelikle mazot, gübre ve zirai ilaç maliyetlerini düşürmemiz gerekiyor. Üretimi artırmak, sizlerin daha müreffeh yaşamınızı sağlamak için ürününüzü daha iyi fiyata satabilmeniz için ne gerekirse yapacağız. Herkesin, özellikle siz küçük üreticilerin, tüccarların insafına bırakılmaması gerekiyor. Bunun içinde devlet desteğinde ve kontrolünde kooperatifçiliği işler hale getirmemiz gerekiyor. Biliyorum, güven sorunu nedeniyle hem ülkemizde hem de bölgemizde kooperatifçilik bir türlü hayata geçirilememektedir. Bunların için mücadele edeceğime söz veriyorum.” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap