Isparta’da Türk Dünyası Sanat Etkinlikleri Düzenlenecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta’da Türk Dünyası Sanat Etkinlikleri Düzenlenecek
Haberin Tarihi: 8.6.2018 15:38:00 - Okunma Sayısı:2974 defa okundu.

Dünya Avşarlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Başkan Günaydın'a ziyaret

Isparta’da Türk Dünyası Sanat Etkinlikleri Düzenlenecek

 

Dünya Avşarlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref Kocakaya ve yönetim kurulu üyeleri ile istişare heyeti, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Kocakaya, Temmuz ayında Isparta’da Türk dünyası ve toplumu kapsayan, bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yer alacağı Türk Dünyası Sanat Etkinlikleri ve Festivali düzenlemek istediklerini söylerken, Başkan Günaydın da, “Dünyada nerede bir Türk varsa Isparta onu ilgilendirecek. Isparta tarih ve müzeler kenti oluyor. Avşarlar Derneğimizin düzenlemeyi planladığı etkinliklere desteğimiz tamdır” dedi.

 

Dünya Avşarlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref Kocakaya ve yönetim kurulu üyeleri ile istişare heyeti, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.  Derneklerinin 2006 yılında kurulduğunu ve 6 bin üye 70 yönetim kurulu üyesi ile yurt içi ve yurt dışında hizmet verdiklerini söyleyen Kocakaya, dünyanın çeşitli yerlerinde kültürel, sanatsal, toplumsal dayanışmayı artıracak toplantılar düzenlediklerini söyledi. Isparta’da toplumsal dayanışmanın arttırılmasına da katkıda bulunacak olan Türk Dünyası Sanat Etkinlikleri ve Festivalinin 3.’sünü düzenlemek istediklerini kaydeden Şeref Kocakaya, “Temmuz ayı sonu gibi düzenlemeyi düşündüğümüz etkinlik sonrasında ortaya çıkacak olan tarihi sempozyum sonuçlarını da kitaplaştıracağız. 2-3 günlük bir program olacak. Isparta’nın tarihi geçmişiyle ilgili nasıl bir katkı sağlayabiliriz yönünde de çalışmaları yapacağız. Yani kısaca kültür pazarcılığı yapıyoruz. Isparta’nın tarihi sürecine nasıl katkı sunarız diye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Dünya Avşarlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref Kocakaya ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta Türklüğün merkezi haline dönüşüyor, müzeler kenti oluyor. Nerede bir Türk varsa Isparta O’nu ilgilendirecek. Dede Korkut ve Ergenekon Müzelerini de kuruyoruz. Etnografya Müzemiz faaliyette ve binlerce halı ve kilim tarihe ışık tutuyor. Bu eserlerin içerisinde Avşar kilimlerini de görebilirsiniz. Düzenleyeceğiniz etkinliklere ve sempozyumlara yardımcı olacağız. Gökkubbe’nin kapıları sizlere her zaman açık, kapısı her şeyi gösteriyor. Avşarlar bizim 24 boyumuzdan birisi. Isparta’yı Türklük tarihinin başkenti yapmak istiyorum. Avşarlar Türk milletinin, milliyetçiliğinin temelidir. Özümüzü, kimliğimizi, benliğimizi, milliyetçiliği bilen bir kişi olarak derneğin gerçekleştireceği etkinliklere destek olacağız. Dernek başkanımıza ve beraberindeki heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap