MİLLETVEKİLİ KORKMAZ DERSHANELER KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ KORKMAZ  DERSHANELER KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARDI
Haberin Tarihi: 16.11.2013 09:09:00 - Okunma Sayısı:3173 defa okundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz dershaneler konusunda Hükümeti uyardı. Korkmaz dershaneleri alelacele kapatmanın merdiven altı kaçak kursların önünü açacağını kaydetti.

MİLLETVEKİLİ KORKMAZ  DERSHANELER KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARDI

 

            Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz dershaneler konusunda Hükümeti uyardı. Korkmaz dershaneleri alelacele kapatmanın merdiven altı kaçak kursların önünü açacağını kaydetti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Korkmaz şunları söyledi: “Çocuklarımızın geleceğini tesis eden Milli Eğitim politikalarımız hepimizi yakinen ilgilendirmektedir.

            Her bakan değiştiğinde, keyfe keder milli eğitim politikalarımızın değiştirilmesi bilime ve akla uygun değildir. Ülke gündemine oturmuş olan Dershanelerin kapatılması konusunda hükümet yeterli çalışmayı yapmadan, dersanelerin yerine yeni bir sistem ikame etmeden, aceleci çözümlerin peşindedir.                                  Okullarımızda verilen eğitim öğrenciler ve veliler tarafından yeterli bulunmadığından dolayı dersaneler eğitim sistemimizin önemli bir parçası haline gelmiştir. Dershaneleri alelacele kapatmak merdiven altı, kaçak kursların önünü açacaktır. Denetlenemeyen, kurumsal kimliği olmayan kaçak kurslara talep artacaktır. Bir diğer konu dershanelerde çalışan öğretmen, büro memuru gibi kardeşlerimizin nerede ve nasıl istihdam edileceği konusudur. Hükümet, MHP’nin çözüm önerilerine kulak vermeli ve önceliği merkezi sınavlara ihtiyaç kalmayacak bir eğitim sisteminin alt yapısını oluşturmaya vermelidir. Neredeyse 2 milyon gencimizin girdiği üniversite sınavları olduğu sürece dershanelere olan ihtiyaç ortadan kalkmayacaktır.  Maalesef AKP hükümeti milli eğitim politikalarını popülist bir yaklaşımla oluşturmaktadır. MHP her zaman olduğu gibi dershanelerin kapatılması konusunda vatandaşımızın, velilerimizin, öğrencilerimizin yanında ve savunucusu olacaktır. AKP bu millete öncelikle değişen her Milli Eğitim Bakanı ile birlikte değiştirilmiş eğitim sisteminin ve bu çarpık modellerde kaybedilmiş binlerce öğrencinin hesabını vermelidir.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap