Kaymakam Yılmaz, Esnaf Odasını Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Yılmaz, Esnaf Odasını Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 16.11.2013 09:11:00 - Okunma Sayısı:2876 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette esnafın sorunları tartışıldı, birliktelik mesajları verildi.

Kaymakam Yılmaz, Esnaf Odasını Ziyaret Etti

 

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette esnafın sorunları tartışıldı, birliktelik mesajları verildi.

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz önceki gün Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek, Eğirdir Esnafının durumu hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Eğirdir Esnaf Odası Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Taran, Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kubilay Barlas ve Denetim Kurulu Üyesi Faruk Akbay hazır bulundu.                       

 

ISPARTA VE ANTALYA’YA YAKIN  OLMAMIZ ESNAFIMIZI ETKİLİYOR”

            Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada Eğirdir Esnafının sorunlarının saymakla bitmeyecek kadar fazla olduğunun altını çizerek, bu yıl Elma’nın para etmemesinin esnafı etkilediğini belirtti. Yorgancıoğlu, “Salı günü Karadeniz’den pirinççi gelmiş, Perşembe günü İstanbul’dan biri gelmiş, biz bunlar gelmesin demiyoruz gelsin ama Perşembe günü pazarımız kuruluyor bugün gelsinler ki, Eğirdir Esnafı da bu pastadan payını alsın.” dedi.

            Yorgancıoğlu’nun “Eğirdir nüfusu her geçen gün azalıyor, bir göç var” sözleri üzerine Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, şu anda yeni açılan ve kapanan işletme, esnaf sayısı hakkında bilgileri istedi ve bu bilgilerin eşit olduğu görüldü. Bunun üzerine Yorgancıoğlu, “Yalvaç gibi değiliz, Şarkikaraağaç gibi değiliz, Isparta’ya yakınız, Antalya’ya yakınız. Bu oranların başa baş çıkmasının sebebi; Kapatanlar para kazanmadığı için kapatıyor, açanlar ise oğlu askerden geliyor işsiz kalmasın diye dükkan açıyor veya emekli olduktan sonra yerim belli olsun amacıyla işletmeler açılıyor. Bu konuda bizim sizden istediğimiz; Bademli yolunun açılarak Antalya ve Davraz geçişlerinin de Eğirdir’den yapılmasıdır” dedi.

            MEMURUN ÇOĞU  ISPARTA’DA İKAMET EDİYOR

            Denetim Kurulu Üyesi Faruk Akbay ise; Eğirdir’deki göçün sebebinin Eğirdir’de çalışan kamu işçilerinin ve memurların %70-80’inin çocuklarının Isparta’da okumalarından dolayı orada ikamet etmesi olduğunu ve bu durumun Eğirdir Esnafına çok fazla yarar sağlamadığını ifade ederek akşam mesai saatinden sonra bu yüzden çarşıda bir hareketliliğin olmadığını dile getirdi.

 “DOĞALGAZ KONUSUNDA ELEKTRİK ABONESİ  SİSTEMİNİN YANLIŞ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”

            Eğirdir Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Hasan Taran, Denetim Kurulu Üyesi Faruk Akbay ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kubilay Barlas, Doğalgaz konusunda Eğidir’de çok fazla çalışmanın yapılmadığının altını çizerek, “Elektrik Abone sisteminin Eğirdir’de yanlış bir sistem olduğu kanaatindeyiz. Çünkü Eğirdir’de Bağlar tarafında sadece su almak için bir aboneliği olanlar var. 3-4 binası olan arkadaşların tek ücret yatırmasının da yanlış olduğu görüşündeyiz. Yazla ve Plaj tarafında oturan halkımızın çoğunluğunun yazlıkçı olmasından dolayı ‘Bana ne Doğalgaz’dan’ demelerinin önlenmesi için başka bir sistem seçilebilirdi” diyerek görüşlerini belirttiler.

            Yard. Doç. Dr. Erol Kesici’nin 14 Kasım 2013 tarihli Akın Gazetesi’ndeki “Eğirdir’de 2.5 Kişiden biri” başlıklı köşe yazısında yer verdiği doğalgaz konusundaki düşüncelerine katıldıklarını belirten Yorgancıoğlu, Taran, Akbay ve Barlas, “Birlik, beraberlikle kenetlenip hareket edersek, insanlar daha kalabalık bir şekilde bu işe gönül vererek doğalgazın Eğirdir’e gelmesi sağlanabilir. Bir üst kurul kurulması konusu vardı, üst kurul konusunun da sadece masada kalması bizi üzdü, Eğirdir’li olarak elimizi taşın altına sokmamız için bir fırsattı, bunu oluşturmamız gerekiyor” dediler. 

BADEMLİ YOLU AÇILACAK, EĞİRDİR’E FAYDA SAĞLANACAK

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz “Uzun zamandır Eğirdir Esnaf Odası’nı ziyaret etmek istiyordum, yoğun program nedeni ile bugün gelebildim. Eğirdir Esnafımızın sorunlarının çözülmesinde Ortak akıl, birliktelik ile Turizm’de ortak operasyon merkezi olmalı. Bunun için Bademli yolunun açılması için bir çalışma yapacağız. Davraz’da kalan misafirlerin Eğirdir’i alternatif olarak görmelerini sağlayacağız. İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili “DAVRAZ’DA BİR AĞAÇ’DA SENİN OLSUN” adı altında bir kampanya başlatıp, 7-8-9 yaşında ağaçların dikilmesini sağlayarak, yazın ve kışın piknik alanı, mesirelik şeklinde kullanılması sağlanarak, Futbol Kulüplerinin koşu ve kondisyon çalışmaları yapması açısından da Eğirdire de faydası olacağını düşündüğümüz bir proje geliştiriyoruz.” dedi. Kaymakam Yılmaz, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir çalışma yapacaklarının altını çizere “bunun dışında, Gençlik Spor ilçe müdürlüğümüz ile birlikte maçların Eğirdir’de oynanacağı ödüllü bir Voleybol Ligi kurulmasını planlıyoruz. Doğalgaz konusunda ise düşüncülerinizi değerlendireceğiz” diye konuştu.

            “EĞİRDİR İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ”

            Ziyaretin sonunda Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu “Sayın Kaymakamımızın bizi ziyaret etmesinden dolayı teşekkür ederiz. Bizlere değer verdiniz, İdarecilerimizin bize pozitif enerji vermesinden dolayı esnaflarımız adına teşekkür ederiz. Biz her zaman Eğirdir’i idare eden insanlarla beraber, büyüklerimizin yardımcısıyız. Eğirdir İçin ne olursa olsun biz her zaman, her yerde hazırız. Bizi kaile alan herkes, Esnafımızı kaile alıyor demektir. Ziyaretinizden son derece memnun olduk” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap