2. Eğirdir Oda Müziği Yarışması Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2. Eğirdir Oda Müziği Yarışması Sona Erdi
Haberin Tarihi: 9.7.2018 15:06:00 - Okunma Sayısı:3383 defa okundu.

Final Gecesinde Unutulmaz Konser...

Genç müzisyenlerin oda müziği toplulukları oluşturmalarını özendirmenin yanı sıra, Türkiye’de oda müziğine olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak için düzenlenen 2. Eğirdir Oda Müziği Yarışması Eğirdir Belediyesi'nin sponsorluğunda tamamlandı. Final gecesine Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve çok sayıda müzik sever katıldı.

        Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilise'sinde yapılan oda müziği yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, katılım üst seviyede gerçekleşti. Ödül almaya hak kazananların sahne aldığı final gecesinde unutulmaz bir konser gerçekleşti. Derece alan toplulukların seslendirdiği eserler ayakta alkışlandı.

        İki farklı kategoride düzenlenen yarışmada 1. Kategori (20 yaşa kadar) birinciliğini İdil Pulat (Viyolonsel) ve Yağmur Şimşek’in (Piyano) birlikteliği ile oluşan Metis Duo. İkincilik ödülünü Ayşe Deniz Kaynarsoy (Keman), Aysima Anik (Keman), Pınar Işıkçı (Viyola) ve Ekinsu Polat’ın (Viyolonsel) üyeleri olduğu ALG Quartet, üçüncülük ödülünün paylaştırıldığı yarışmada Boğaç Batu Erol (Klarinet), Berkay Cantürk (Keman), Mert Bozdemir’den (Piyano) oluşan DUOLOG topluluğu ve Efil Özdemir (Klarinet), Berfin Karagüzel (Viyolonsel), Elif Gülersönmez’in (Piyano) yer aldığı TANDEM Trio ödüllere layık görülmüşlerdir.

2.Kategori (32 yaşa kadar) birincilik ödülünü Eren Kuştan (Kemancı ), Gülce Karagözcük (Keman), Ercan Atasoy (Viyola) ve Beste Başcı’nın (Viyolonsel) oluşturduğu OLTEN Quartet, ikincilik ödülünü Selin Gürol (Klarinet), Denizcan Eren (Flüt) ve Buğra Yüksel’in (Piyano) kurmuş oldukları Trio DADA ve Öncü Uçar (Flüt), Arın Nehir Öncan (Obua), Fevzi Onur Ustabaş (Klarinet), Oğuzhan Güner (Fagot) ve Ata Semih Atışeri’nin (Korno) oluşturdukları Ensemble Musica Aura arasında paylaştırılmıştır. Üçüncülük ödülü ise Emre Akman (Viyola) ve Emir Kemancı’dan (Viyola) oluşan DuoViola ve Korcan Köstük (Keman), Semih Tercan (Viyola), Yaşar Yasin Köroğlu (Viyolonsel) ve Arkın Akçagül’ün (Piyano) kurmuş olduğu AGORA Quartet arasında paylaştırıldı.

2. Eğirdir Oda Müziği Yarışmasında Jüri Başkanlığını görevini üstlenen Devlet Sanatçısı ve Piyanist Gülsin Onay’a ve Jüri Üyeleri olarak görev alan Keman/Viyola Sanatçısı Özcan Ulucan’a, Gitar Sanatçısı Kağan Korad’a, Viyolonsel Sanatçısı Ozan Evrim Tunca’ya ve Flüt Sanatçısı Cem Önertürk’e Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından şiltleri verildi.

44 yarışmacının katılımıyla düzenlenen yarışma, 13 oda müziği topluluğuna ev sahipliği yaptı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap