PİŞİNİN ARDINDAN… EĞİRDİR’E ÖZEL Mİ ÖZEL?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PİŞİNİN ARDINDAN… EĞİRDİR’E ÖZEL Mİ ÖZEL?!!!
Haberin Tarihi: 24.7.2018 10:07:50 - Okunma Sayısı:10431 defa okundu.

Derin Analiz (Zeki TARHAN/ ANKARA )

PİŞİNİN ARDINDAN… EĞİRDİR’E ÖZEL Mİ ÖZEL?!!!

Zeki TARHAN/ ANKARA

Derin Analiz

                YEKSAV’ ın Yeşil ada’ da düzenlediği “PİŞİ GÜNÜ” etkinliğinin ardından bir DERİN ANALİZ yazısı kaleme almak kaçınılmazdı. Çünkü; milletvekilimiz sayın ÖZEL, kendine özgü çok özel bir çözümleme getiriyor ve Eğirdir’ e DOĞAL GAZ müjdesi veriyordu.

                …Ve sayın ÖZEL, bir özeleştiri yapma cesaretini de gösteriyordu… İşte, kamuoyunda en çok taktir toplayan davranış biçimi de buydu. Çünkü; özeleştiri yapan kişi, kendine güvenen, güven duygusunu içine sindirmiş bir kişilik sergiliyor demektir.

***

                 Pazar akşamı, Abdullah SİNAN, Mustafa HOBANOĞLU ve en son da milletvekilimiz ÖZEL ile birer telefon konuşması yaptım… AKIN Gazetesinin etkinlikle ilgili konuşmaların bant çözümlemesinde; Eğirdir Gölü’ nün kirlilikten kurtarılması ve temiz içme suyu rezervuarı olarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasıyla DOĞALGAZ’ ın Eğirdir’ e getirilmesi konusunda bir korelasyonu, sayın ÖZEL, kendine özgü özel bir çözüm olarak düşünüyordu. Kafamda beliren istifham (=soru işareti) ni soruyordum: “…Eğirdir Gölü Özel hükümleri ile ilgili bir çözümleme yada revizyon muydu söz konusu olan?” aldığım yanıt, “hayır” oluyordu ve “EĞİRDİR GÖLÜ’ nün ekolojik dengesinin temel parametre olarak alınacağını ve doğal gazın bu parametre üzerinden gerekçelendirileceğini anlıyorduk…

***

                AKPINAR önemliydi hem de çok!!! Ve ÖZEL; AKPINAR Yolu için: “… Bu bizim ayıbımız” diyordu. Sonra, AKIN’ ın sahibi Abdullah SİNAN’a dönerek: “ Di mi Abdullah SİNAN” diyordu. ÖZEL’ in bu yaklaşım ve söylem biçimi, beni yıllar öncesine “ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI SEMPOZYUMU” na götürdü. Ankara’ da yapılan bu sempozyumda DEMİREL kürsüde konuşurken, şöyle diyordu: “…İşte Mustafa KURTAY, karşımda oturuyor. (Bağlara yayılacağız Turizme sarılacağız) diyordu…”

   Yıllar öncesine zaman tüneline gitmiş-gelmiş gibi oldum adeta. Akpınar Yolu için kamuoyunu oluşturma misyonunu hakkıyla yerine getiren Abdullah SİNAN için, ÖZEL – SİNAN diyaloğu, elbetteki önemliydi.

***

                 Eğirdir’ in nasıl ki prestij kurumları varsa, prestij mekânları da var elbette. AKPINAR VE  ADA’ larımızı gelecek yazılarımızda ele alacağız…

   BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap