YAZIK!!! HEM DE ÇOK YAZIK!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAZIK!!! HEM DE ÇOK YAZIK!!!
Haberin Tarihi: 19.11.2013 10:31:00 - Okunma Sayısı:3537 defa okundu.

Acı gerçeği, hemen paylaşalım sizlerle. Yer sıkıntısı nedeniyle, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulumuzun KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ Bölümü dışındaki diğer Bölümlere öğrenci alımı yapılamamakta...

“EĞİRDİR TURİZM ÜNİVERSİTESİ”  İÇİN, EĞİRDİR YEREL YÖNETİMİ, KILINI BİLE KIPIRDATMIYOR!!!

YAZIK!!! HEM DE ÇOK YAZIK!!!

 

            Acı gerçeği, hemen paylaşalım sizlerle. Yer sıkıntısı nedeniyle, Eğirdir Turizm  ve Otelcilik Yüksek Okulumuzun KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ Bölümü dışındaki diğer Bölümlere öğrenci alımı yapılamamakta… Bilindiği gibi, bu bölüme birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 124 öğrenci alımı yapılmıştı. Diğer iki bölüm olan “SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ” ile “YİYECEK – İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ”  bölümleri öğrencisiz.

            Bu acı gerçeği belirttikten sonra, önümüzdeki süreçte, Yüksek öğrenimde Eğirdir’in nelerle karşılaşacağına bir göz atalım… Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, kendi binası olmadığından geçici olarak, Su Ürünleri Fakültesi binasında eğitime devam etmekte… Bilindiği gibi, mevcut binada ayrıca Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Su Ürünleri Fakültesinin Laboratuarları bulunmakta…

            Yani; üç okul aynı binada eğitim vermeye çalışmakta… Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu da, birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 160 öğrenci alımı yapmıştı.

            Şimdi sıkı durun: Önümüzdeki süreçte, bu hilkat garibesi fizikî yapılanmada öğrenci alımı yapılabilir mi?!!! Yer sıkıntısı nedeniyle, öğrenci alımı yapılamayacağı apaçık ortadadır.

                                                                   ***

            EĞİRDİR TURİZM ÜNİVERSİTESİ için, Yüksek Okullarımızın FAKÜLTE haline dönüştürülmesi kaçınılmazdır. Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulumuzun Fakülteye dönüştürülmesi için, epey bir zamandır çalışma yapılıyordu. Ve bu çalışma, bugün itibariyle tamamlanmış ve bir dosya haline getirilmiş bulunmaktadır. Üniversite Senatosunda görüşülecek ve son şeklini aldıktan sonra, YÖK’e gönderilecek…

                                                                  ***

            Ey EĞİRDİR’ İN YEREL AKTÖRLERİ !!! Sen- Ben çekişmesini bırakın!!! Değil elinizi, Gövdenizi taşın altına koyun!!! Eğirdir’in Fakülteleşme sürecinin tamamlanmasına seyirci kalmayın!!! Silkinin!!! Titreyin!!!  DEMOKRATİK BASKI GURUBUNU OLUŞTURUN!!!

            EĞİRDİR YEREL YÖNETİMİNİN ŞU ANDAKİ EN ACİL İŞİ, “EĞİRDİR TURİZM ÜNİVERSİTESİ” için arsa üretmektir. Eğirdir Yerel Yönetiminin bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor olması, İÇLER ACISI  bir durumdur… YAZIK!!! HEM DE ÇOK YAZIK!!!  Eğirdir Yerel Yönetimi; ne yazık ki, çok yakın bir gelecekte EĞİRDİR’de  (8 – 10 ) bin öğrencinin eğitim görebileceği bir tabloyu görmekten acizdir. Acı olan, üzücü olan da budur. Dağ ile Göl arasına sıkışmış olan Eğirdir, ÜNİVERSİTE’ye kavuşmak için KAMPÜS ALANI yaratmak zorundadır.

                                                              ***

            Burada, hemen şunu da söyleyelim ki; Eğirdir’de bulunan mevcut Yüksek Okullarımızın bölümleri, turizm konusunda uzmanlaşma imkânına da sahiptir. Geniş bir araziye sahip ve gelişmeye uygun KAMPÜS ALANI, yıllar içerisinde yapılacak yatırımlarla EĞİRDİR’i, Antalya’nın yanında bir DÜNYA ŞEHRİ  haline getirme şansına sahiptir. Ve bu, hiç unutulmamalıdır.

            …Ve diyoruz, yineliyoruz ki; EY EĞİRDİR YEREL YÖNETİMİ, ÜZERİNE SERPİLEN ÖLÜ TOPRAĞINI ÜZERİNDEN AT!!! EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ İÇİN ARSA ÜRET!!! KAMPÜS ALANI YARAT!!! BU, SENİN VAZİFEN!!! ÜÇÜNCÜ SEKTÖRÜ (=NGO), YEREL AKTÖRLERİ HAREKETE GEÇİR!!! EĞİRDİR’İN SAĞ TOPLUMSAL GÜÇLERİ İLE SOL TOPLUMSAL GÜÇLERİNİ KUCAKLA!!! Bu iş, Gaziler Derneği ve Yelken temsilcisiyle olmaz. Bunu kafana kat.

             Haydi EĞİRDİR, gözünü aç!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap