Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir'li Gazetecileri Ağırladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir'li Gazetecileri Ağırladı...
Haberin Tarihi: 1.8.2018 17:09:28 - Okunma Sayısı:4369 defa okundu.

Milletvekili Özel: - "Akpınar Yolu Ay Sonuna Kadar Mutlaka Asfaltlanacak..." - "Eğirdir'e Doğalgaz Gelmesi İçin Çalışmalarımız Sürüyor..." - "Eğirdir Gölü'nden DSİ Kanallarına Balık Kaçakları Önlenecek!..."

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Akpınar Köyü yolu sıcak asfalt kaplamasının, Ağustos ayı sonuna kadar mutlaka tamamlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz Salı günü Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, Eğirdir Belediye Basın Bürosu çalışanları Gazeteci Selçuk Tokgöz ve Emrah Çelik, Ak Parti Isparta Milletvekili, Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Temsilcisi ve Ak Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel'i, Yüksek Seçim Kurulu'ndaki makamlarında ziyaret etti.

AKPINAR YOLU MUTLAKA ASFALTLANACAK

Yaklaşık üç saat süren görüşme sırasında Eğirdir ilçesi çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan ve bilgiler veren Özel, yıllardır asfaltlanması yılan hikayesine dönen Akpınar Köyü yolu sıcak asfalt kaplamasının, Ağustos ayı içerisinde mutlaka yapılacağını, konu ile ilgili olarak Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile görüşmelerde bulunduğunu, sıcak asfalt kaplama çalışmalarından sonra yol kenarı bariyerlerinin de Karayolları veya İl Özel İdaresi tarafından hemen yapılacağını söyledi. 21 Temmuz 2018 günü Yeşilada'da YEKSAV (Eğirdir Yeşilada Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı) tarafından düzenlenen Pişi Günü'nde "Akpınar yolu bizim ayıbımızdır!..." ifadelerini kullanan ve o günkü konuşmalarında yolun asfaltlanacağı haberini veren Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, asfaltlama çalışmalarından sonra Akpınar yolunun alt kısmının ağaçlandırılması için girişimlerde bulunacağını belirtti.

SAREM VE MAREM ÜLKEMİZİN NADİDE KURUMLARINDANDIR

Eğirdir'de kurulu iki Araştırma Enstitümüzün, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM), ilk yayınlanan KHK (Kanun Hükmünde Kararname)'de yer almaması üzerine, hemen konunun üzerine giden ve enstitülerimizin, daha sonra yayınlanan KHK'da yer aldığı haberini ilk bizlere ulaştıran Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, kendilerine teşekkür etmemiz üzerine "MAREM ve SAREM, ülkemizin nadide kurumlarındandır. Başarılı ve verimli çalışmaları, hatanın düzeltilmesinde önemli rol oynamıştır. MAREM'de, geçici işçi sorunu var. Bu sorunun çözülmesi lazım, bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor..." dedi.

DOĞALGAZ

Eğirdir'e "Doğalgaz" getirilmesi konusuna da değinen Özel, daha önce yapılan başvuru ve çalışmalar sonucunda Yalvaç ilçesine bu yıl içerisinde doğal gazın verileceğini, Gönen ilçesi üzerinden Atabey ilçesine doğalgaz verilmesi için inşaat çalışmalarına bu yıl başlanacağını, akabinde doğal gazın Eğirdir'e ulaşması için çalışmalara başlanacağını belirtti.

Toros Gaz Yönetim Kurulu Başkanı ile konu hakkında görüşmelerde bulunduklarını anlatan Milletvekili Özel "Eğirdir Gölü'nün asla kirletilmemesi gerekir. Eğirdir'in, gölü yanısıra Dağ Komando Okulu ve turizm açısından önemi çok büyük. Doğal gazın Eğirdir'e bir an önce gelmesi için girişimlerimiz aralıksız sürecek..." ifadelerini kullandı.

ADLİYE BİNASI

Adliye binalarının artık Hükümet Konakları içerisinde yeralmayacağını açıklayan Milletvekili Özel, Eğirdir'e bu dönem içerisinde mutlaka bağımsız bir Adliye Binasının yapılacağını belirterek, en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını ifade etti.

YEŞİLADA YOLU

Eğirdir-Yeşilada yolunun asfaltlanması taleplerini dile getirmemiz üzerine bilgi veren Milletvekili Özel, Yeşilada için yapılan "Koruma Amaçlı İmar Planı"nın mutlaka uygulamaya geçirilmesi gerektiğini, kıyılardaki turistik amaçlı yapıların da değerlendirilerek, "turizmde öncelikli bölge" kapsamında Turizm Bakanlığı'ndan sağlanacak ödenekle bu yolun asfaltlanacağını bildirdi.

KEREVİTTE KOTA SORUNU

                Eğirdir Gölü su ürünleri avcılarının kerevit av kotasının az olduğunu (300 ton/yıl) söylediklerini dile getirmemiz ve bunun kaçak avcılığı teşvik etmesi yanısıra, kaçak avcılığın kayıt altına alınmaması nedeniyle, kaçak avlanan kerevitin ihracatının yapılamadığını ve döviz kaybına neden olunduğunu belirtmemiz üzerine Özel, konu ile ilgili olarak İl Tarım Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunacağını, yapılacak çalışmalar ile kerevit av kotasının artırılabileceğini dile getirdi.

DSİ POMPALARINDAKİ BALIK KAÇAKLARI

Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü'nden DSİ pompaları vasıtasıyla bahçelere giden balık kaçıklarının önüne geçileceğini belirtti. Görüşmemiz sırasında, DSİ 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber ve SAREM Müdürü Şakir Çınar'ı telefonla arayarak bilgi alan Özel, DSİ pompalarının yönetiminin, sulama birliklerinden alınarak DSİ'ye geçtiğini ifade ederek, Eğirdir Gölü'nden sulama kanalları vasıtasıyla bahçelere akan balık teleflerinin önüne geçileceği sözünü verdi.

SU SPORLARI EĞİTİM MERKEZİ

Eğirdir'de "Su Sporları Eğitim Merkezi" yapılması için, 2016 yılında bir proje yapılıp, Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırım programına alınması için müracaatta bulunulduğunu, ancak talebin bugüne kadar değerlendirilmediğini hatırlatmamız üzerine Milletvekili Recep Özel, Eğirdir'e yapılacak Su Sporları Eğitim Merkezi'nin Eğirdir turizmine olduğu kadar bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını, bu talebin yenilenerek tekrar yapılmasının uygun olacağını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

EĞİRDİR-DAVRAZ YOLU

Halen Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi arasının 29 km. mesafede olduğunu, Bademli-Davraz arasında ham olarak yapılan, ancak sanat yapıları ile asfalt kaplaması yapılmayan 2.8 km ara yolun yapılması ve ulaşıma açılması ile Davraz Kayak Merkezi ile Eğirdir arasındaki mesafenin 21 km'ye düşeceğini belirtmemiz üzerine, bu konu hakkında da hemen çalışmalara başlanacağını açıklayan Özel, özellikle kışın kullanılan Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi yolu mesafesinin 8 km. daha kısalmasının Eğirdir'e büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

BAŞKAN ŞENGÖL'DEN HEDİYE

Görüşmemiz sonunda, Belediye Basın Bürosu çalışanları Gazeteci Selçuk Tokgöz ile Emrah Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün hediye olarak gönderdikleri "Eğirdir" resmini, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'e takdim etti. Özel, "Eğirdir" resmini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ndeki odasına asacağını söyledi.

TEŞEKKÜR

Eğirdir konularının yakın takipçisi olduğunu gördüğümüz, ilettiğimiz konuların muhataplarını anında arayıp bilgi alan ve gerekli talimatları veren değerli Milletvekilimiz Recep Özel'e teşekkür eder, başarılar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap