UMUT, MİLLETVEKİLİ RECEP ÖZEL’DE Mİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,UMUT, MİLLETVEKİLİ RECEP ÖZEL’DE Mİ?
Haberin Tarihi: 7.8.2018 13:35:57 - Okunma Sayısı:5714 defa okundu.

İlhan ŞİMŞEK yazdı...

UMUT, MİLLETVEKİLİ RECEP ÖZEL’DE Mİ?

Umudun yaklaşık anlamı beklentidir. Beklenti, gerçekleşmesini istediğiniz olgudur.
Umudumuz, Eğirdir’de gerçekleşmesini istediğimiz bir dizi değerlerin içinde doğal gazdır.
Eğirdir halkının en büyük (ilk, öncel) beklentisi doğal gazdır. Isparta merkez ve ilçelerinin bazılarında doğal gaz mevcutken Eğirdir’de yok. Kaç defa yazdım (Akın gazetesi 02.4.2018), Eğirdir’e doğal gaz diğer ilçelerden daha öncelikli olmalı diye. Çünkü Eğirdir Gölü içme suyuna sahip bir göldür ve ileriki yıllarda Antalya’nın içme suyunu karşılaması için düşünülen plan içindedir. Bu nedenle Eğirdir Gölü özel bir yasayla “Eğirdir Gölü Özel Hükümler” çerçevesine alınmıştır.
Bu hükümle organik tarıma geçiş ön sırada olup kıyı boyunca kümes bile yapmak yasak.
Hal böyle iken kış ortamının getirdiği kömür kirliliğini önleme şartı öne çıkmaktadır; bu da ancak ve ancak doğal gazla olur.
Bunun için girişimci ruha ihtiyacımız var. Bir yerden bir kıvılcım, bir adım atılmalı.
Birkaç yıl önce bir girişim olmuş fakat sonradan rafa kaldırılmıştı. Konuyla ilgili açılan Ziraat Bankası hesabına para yatıran ilk üyelerden biriyim.
Daha önceki yazılarımda konunun önemini anlatmış ve yetkililerin harekete geçmesini dile getirmiştim. Fakat hâlâ ses yok.
Şimdi ise umutlandık.
Isparta Milletvekili Recep Özel Bey’in, “İlk önceliğimiz Eğirdir’e doğal gaz getirmektir.” anlamındaki sözlerini duyunca umutlandık.
Eğirdir halkı olarak Sayın milletvekilimizden, milletvekillerimizden bunu bekliyoruz.
Umarız ki umudumuz boşa çıkmaz. Çünkü Recep Özel Bey ve Sadi Bilgiç Bey bu işi başaracak güçte ve inançtadır. Çünkü Eğirdir Gölü Özel hükümleri, kişileri devreden çıkarıyor ve konun sahibi olarak devleti gösteriyor. Devlet işe el atarsa halk devletin arkasından gidecek şekilde hazır bekliyor.
Biz Eğirdir halkı devleti, Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Sadi Bilgiç, Mehmet Uğur Gökgöz ve Aylin Cesur olarak biliyoruz.
Umarız umudumuz boşa çıkmaz.

İlhan ŞİMŞEK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap