Ekonomiyi tasarruf kurtarır

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ekonomiyi tasarruf kurtarır
Haberin Tarihi: 11.8.2018 11:28:17 - Okunma Sayısı:1823 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı

Ekonomiyi tasarruf kurtarır

Hasan ÖZBEK

                Biz yaştaki insanlar, hep geçmişten bahsederiz. Bilhassa biz gençliğimizde şöyle tasarruf yapardık, böyle hareket ederdik. Şimdiki gençler ise (istisnalar kaideyi bozmaz) “sizin devriniz geçti. Şimdi 21. Yüzyılda yaşıyoruz” derler. Bazı konular, dün de böyle idi bugün de aynı. Bunu tatbik etmediğimiz için tasarrufçu olamıyoruz.

                Örnek; oğlum-kızın banyodan çıktın neden halen elektrik yanıyor. Neden evde ekmek varken fazla ekmek ve çeşitli ürünler alıyorsunuz? Bunlar müsriflik değil mi?

Tabi; bunları söyleyince “sizin devriniz kapandı. Sizler yaşlandınız. Onun için çok konuşuyorsunuz” derler. “Sizin zamanınızda bazı şeyler yoktu şimdi ise bol” Tamam da bir insanın evinde 20-30 tane terlik olur mu?

Biz millet olarak günlük yaşayan, ileriyi fazla düşünmeyen bir toplumuz. Ülkemizin bugünkü ekonomik durumu maalesef iç açıcı değildir.

                Dolar 6.49’u gördü, Euro 6,80’i gördü. Millet olarak bu durumu birlik ve beraberlik kurtarır. Siyaseti bir kenara bırakarak ülkemizin ekonomik bilimcilerini, hukukçularını bir araya getirerek görüş birliğini sağlamalıyız.

                Düşünelim; İstiklal Savaşı nasıl kazanıldı. Şehirlerden, köylerden çarık giyerek, öküz ve inek derisinden ayakkabı yapılarak yokluk içinde kadınlarımız cephedeki erkeklere örgü örerek, sırtlarında mermi ve silah taşıyarak, içmediler, yemediler cephedeki erkeklere yardımcı oldular. Bu yönden Atatürk “EKONOMİSİ OLMAYAN BİR DEVLET AYAKTA DURAMAZ” deri. Ekonomisi bozuk olan ülkeler kalkınamaz. Bu aynı kanser hastalığı gibidir. Toplumu içeriden yıkar, çürütür ve toplumları böler.

                Yoksa, dış güçler şöyle yaptı, böyle yaptı demekle ekonomiyi dış güçlere yüklemek doğru değildir. Her ülke mutlaka kendi menfaatlerini koruyacaktır. Fert olarak da toplum olarak da böyledir. Bizi ekonomik dar boğazdan Kurtuluş Savaşı gibi birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak kurtarır.

                Bunun tek çaresi BAŞTA DEVLET, SONRA MİLLET OLARAK Tasarruf ETMEKTEN GEÇER.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap