16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Demokrat Parti, 2014 yerel seçim çalışmalarına başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Demokrat Parti, 2014 yerel seçim çalışmalarına başladı
Haberin Tarihi: 26.11.2013 10:08:00 - Okunma Sayısı:4184 defa okundu.

Genel başkanlık düzeyinde olağanüstü genel kurul heyecanı yaşayan Demokrat Parti, 2014 yerel seçim çalışmalarına başladı.

Demokrat Parti, 2014 yerel seçim çalışmalarına başladı

 

            Genel başkanlık düzeyinde olağanüstü genel kurul heyecanı yaşayan Demokrat Parti, 2014 yerel seçim çalışmalarına başladı.

            Genel Başkan seçimi için yerel seçim çalışmalarını ağırdan alan DP İl Başkanlığı’nda yerel seçimlerde bir strateji belirlemek için cumartesi günü istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya DYP eski Milletvekilleri Ertekin Durutürk ve Mustafa Fehmi Çobaner’in yanı sıra İl Başkanı Nihat Karan, Belediye Meclis Üyesi Halil Elitok, Eğirdir İlçe Başkanı ve eski Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile çok sayıda partili katıldı. Toplantı öncesinde özel açıklamalarda bulunan eski Milletvekili Durutürk, eski Doğru Yolcu ve DP’li bazı isimlerin AK Parti’den aday adayı olmasını değerlendirdi.

            Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Karan, uzun süredir parti olarak bir araya gelmekte zorlandıklarını ifade ederek, seçim arifesinde böyle bir toplantıda buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu bildirdi. “Biz buyuz” diyen Karan, “60 yıllık parti bugüne kadar küçülerek geldi. Bundan gocunmuyoruz. Tüm arkadaşlara tek tek ulaştık. Partimiz nerede, ne yapacak ve nasıl bir rota çizecek. Bugüne bir karar günü olarak değerlendirdik. Gidenlerden, gelenlerden bahsetmenin anlamı yok. Yarının stratejisini belirleyeceğiz” dedi.

            Öte yandan özel açıklamalarda bulunan DYP eski Isparta Milletvekili Ertekin Durutürk, partilerinin eski halinde olmadığını ifade ederek, eski günlere dönebilmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. 15 Aralık’ta genel başkanlık seçimi olduğunu kaydeden Durutürk, kongrede kim çıkarsa onu destekleyeceklerini söyledi.

            Diğer taraftan yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Durutürk, seçimleri isimlerin kazanmadığını savundu. Durutürk, “Hepimiz partinin adamıyız. İnsanların şahsiyeti yerel seçimlerde seçime bir şey katar. Ama esas olan partinin kendisidir. Partinin adamı olmadıktan sonra isterseniz allami cihanı olun, hiçbir şey ifade etmez” şeklinde konuştu.

            2009 yerel seçimlerde DP’nin Isparta merkezde 19 bin oy aldığını ifade eden Durutürk, bu oy oranının 2011 gen seçimlerinde 3 bin 300’e düştüğünü bildirdi. Ertekin Durutürk, “Partimiz Aybatılı dönemindeki parti olsaydı bizim partimiz 25 bin oy alırdı. Asıl olan partidir. Adayların şahsiyeti onu ilave eder. Parti bittiği için oy düştü. Demokrat Parti bu seçimlerde partinin ismiyle birlikte kendi isimleriyle de oy alacaklar” dedi.

            Son olarak eski Doğru Yolcu ve Demokrat Partili Mehmet Aybatılı, Tahir Alan ve Mehmet Gençgönül’ün Ak Parti’den aday adayı olmasını değerlendiren Durutürk, şunları söyledi: “Allah mübarek etsin. Onlardan birisini aday gösterirlerse biz seviniriz. Koskoca yüzde 50 oy alan AK Parti, kendi içinde aday bulamamış, bizim adamlarımıza sahip olmuş deriz. Biz memnun oluruz. Herkesin çarşısına pazar versin. DP olarak biz kimsenin adayıyla meşgul değiliz. Biz kendi adayımıza bakarız. Biz aday gösterecek miyiz, buna bakıyoruz. Biz haddimizi de biliriz, yerimizi de biliriz. Ama bizden çıkan birisi başka partiye gitmiş, o bizi hiç ilgilendirmiyor. Bir de deriz ki; biz bu arkadaşların kıymetlerini bilmemişiz, onları da başka partiler aday göstermiş.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap