"EĞİRDİR EVİ'NİN KAPALI KALMASI; HALKIMIZ VE EĞİRDİR'İN GELECEĞİNE BİR PRANGADIR!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"EĞİRDİR EVİ'NİN KAPALI KALMASI; HALKIMIZ VE EĞİRDİR'İN GELECEĞİNE BİR PRANGADIR!!!
Haberin Tarihi: 29.11.2013 11:26:00 - Okunma Sayısı:1571 defa okundu.

"EĞİRDİR EVİ", sadece Eğirdir'in değil, yöremizin "DÜŞÜNCE ÜRETİM MERKEZİ'dir.

“EĞİRDİR EVİ”NİN KAPALI KALMASI;

HALKIMIZ VE EĞİRDİR’İN GELECEĞİNE BİR PRANGADIR !!!

 

            “EĞİRDİR EVİ”, sadece Eğirdir’in değil, yöremizin “DÜŞÜNCE ÜRETİM MERKEZİ”dir. “EĞİRDİR EVİ”, yöremizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel kalkınma projelerinin, düşünsel altyapısının oluşturulduğu bir “TARTIŞMA PLATFORMU”dur. Ve “EĞİRDİR EVİ”, Partiler üstü konumuyla bir “SİVİL TOPLUM ARENASI”dır. Kısaca “EĞİRDİR EVİ”, EĞİRDİR PARLAMENTOSU’dur !!!

***

            “EĞİRDİR EVİ”, işte böyle bir fizikî mekândır. ISPARTA KENT KONSEYİ bile, yasal zorunlulukla kurulmasına rağmen, işlevini yerine getiremezken, “EĞİRDİR EVİ”, Kent Konseyi işlevini aşan bir misyonla, yıllarca Eğirdir halkıyla birlikte yöre halkımıza ve İÇ AKDENİZE, her hangi bir tüzel kişiliğe sahip olmadığı halde, sivil bir inisiyatifle  hizmet üretmiştir. Bu bağlamda “EĞİRDİR EVİ”, hizmet sektörünün NGO’ sudur, üçüncü sektördür.

 ***

             İşte böylesine önemli, böylesine yararlı bir hizmet abidesini, sen yıllarca nasıl işlevsiz hale getirir, nasıl kapalı tutarsın?!!! ÜÇ ASMA KİLİT!!! El insaf!!! Bir değil, iki değil üç asma kilit!!! Kim girecekti oraya?!!! Ne çalacaktı?!!! Atmosfer Kontrol’lu Soğuk Hava Depolarını bölgemize kazandıran “EĞİRDİR EVİ”dir.  Çevre boyutlu “ÇATAK PROJESİ”ni BOĞAZOVA Kırsalına kazandıran “EĞİRDİR EVİ”dir. “EKO TURİZM”in kaynak değerlerinin hayata geçirilmesinde, EĞİRDİR EVİ”nin rolünü kim yadsıyabilir?!!! Eğirdir’in “YEMEK KÜLTÜRÜ”nü yaşatan-taşıyan “EĞİRDİR EVİ” değil miydi?... GÖKTAŞ sanatçılarımızın “EĞİRDİR EVİ”nde icra ettikleri sanatsal ve de kültürel etkinliklerini unuttun mu yoksa?!!!

            …Evet, nasıl ki “HALİL ÜSTÜN” heykeliyle yüzleşemiyorsan, EĞİRDİR EVİ” ile de yüzleşemeyeceksin… EĞİRDİR EVİ’ni ( 5 ) yıl üç asma kilitle kapatmanı, Eğirdir halkı asla affetmeyecektir!!! Sana göre; Eğirdir halkı “ağır cezalı” idi ve prangalanmalıydı. Pranga; iki okka yüz dirhemdi ama, senin ağırlığın ne kadardı acaba?... Yakında Eğirdir halkı,  o ayak bağlarını, o prangaları söküp atacaktır…

***

            Şöyle bir zaman Tüneline inip, EĞİRDİR EVİ’ ne bir projektör tutalım isterseniz… EĞİRDİR EVİ toplantılarından birine, zamanın Isparta milletvekillerinden sayın Recep ÖZEL ile birlikte, İl Genel Meclisi Başkanı ve bir-kaç da İl Genel Meclisi üyesi katılmıştı. AÇIK OTURUMU Ben yönetiyordum… Sayın ÖZEL, büyülenmişti adeta… ”EĞİRDİR EVİ”nin demokratik yapısı, düzeyli tartışma ve de düşünce üretme potansiyeline hayran kalmıştı… Ve şunu diyordu sayın ÖZEL: “…EĞİRDİR EVİ, diğer ilçelerimize de örnek teşkil etmeli… İlçe ve bölge sorunlarının, böyle bir sivil inisiyatifle ele alınıp tartışılması ve çözüm aranması, fevkalâde önemli ve örnek alınması gereken bir olay. Biz milletvekillerine de çok yararlı olur…”

            …Evet, Ben diyeceğimi dedim sevgili halkım. Bir zamanlar sayın ÖZEL’in, “EĞİRDİR EVİ” ile ilgili olarak söylediği görüşlerini de aktardım…

            Ee, Ben başka ne diyeceğim canım?... Biraz da sen bir şeyler söyle...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap