POLİTİKA - SİYASET BU MU?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,POLİTİKA - SİYASET BU MU?
Haberin Tarihi: 12.12.2013 09:38:00 - Okunma Sayısı:3186 defa okundu.

İnsanlarımızın siyasetçilere yaklaşımı güven sıfatından yoksun hale gelmişse bunun bir nedeni olmalı diye düşünür ama bir türlü anlayamazdım.

POLİTİKA - SİYASET BU MU?

Adem KAYAN

CHP Belediye Başkan Adayı

 

            İnsanlarımızın siyasetçilere yaklaşımı güven sıfatından yoksun hale gelmişse bunun bir nedeni olmalı diye düşünür ama bir türlü anlayamazdım. Ben de yerel seçimler teknik bir konu olduğundan siyasete pek karışmadan bu işi denemek istedim ve işe giriştim.  Bir süre sonra söylenilenlerin ne anlama geldiğini eğlenceli bir şekilde görmeye başladım.

            Projeler tamam...  İnsanlara anlatmaya başlıyorsun...  Dinliyorlar ve şu tepkileri de alıyorsunuz...

            "- Adem Bey çok güzel şeyler bunlar. İlk defa böylesine hazırlıklı bir aday görüyoruz. Ama şu Eğirdirli yok mu...  Bunlar Deli Kemal'e oy verir sana vermez..."

            "- O zaman Deli Kemal benim rakibim desene...  Halbuki biz onunla iyi anlaşıyoruz."

            Tabii bunların içinde Eğirdir seçmenini aşağılayan bir çok insan var. Kendisi de Eğirdirli ama taktik işte. Yerel oligarşinin klasik yabancı düşmanlığı ile, menfaat çevrelerinin hayatta kalabilme çabaları bunlar. Köy ağalarının hayatta kalabilmek için imama, öğretmene yaptığı eziyetlerden farkı yok.

            Sonra Müslüman olan insanların bir kişiyi öne çıkararak bütün siyasi partilileri karşısına alma gayretleri... Güya kul hakkı yemenin günah olduğunu da savunur. Sonra inkar ve karalamalarda ön plana çıkarlar.

            Ben geçmişte yapılan bütün hizmetlere teşekkür ediyorum.

            Öylesine karalamalar var ki... Bunlar ranta dönüşmüş...

            Basın mensuplarının bazıları kapı kapı dolaşarak provokasyonlardan rant sağlamaya çalışıyorlar... Tekzip ederek veya başka yöntemlerle canlarını yakmak istemediğiniz insanlar şunu sormuyorlar...

            "-Biz insanları bir şekilde karalamaya alet oluyoruz. Kul hakkı yiyoruz. Sonra da bunu aklamak için bir şey yapmayıp üstüne üstlük temizlemek adına masum insanlardan para sızdırmaya çalışıyoruz...vb"

            Yani bazı yerel basınımızda da maalesef bir vicdan eksikliği var.

            Dahası siz yalan haberleri tekzip etseniz bile Eğirdir seçmenine yönelik hakaretler durmuyor...

            "-  Bunlar öyle lanet insanlardır ki... Senin tekzibini değil ilk haberi hafızlarında tutarlar..."

            Maalesef bunu söyleyenler kendisine Eğirdirli diyen eczacı, doktor, öğretmen vs. toplumun saygı duyması gereken insanlar...

            İşte onlara göre siyaset böyle... Maalesef kendileri ile çelişkiye düşmek pahasına karalamalardan ve masum seçmen üzerinden rant sağlamaktan geri durmuyorlar...

            Eğer siyaseti bu şekilde görüyor isek Eğirdir'in neden köyleştiğini tartışmaya gerek bile yok...  Sorumluları belli...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap