BAKA desteğiyle ihracat, kapasite, pazar payı ve istihdam artışı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA desteğiyle ihracat, kapasite, pazar payı ve istihdam artışı
Haberin Tarihi: 13.12.2013 10:20:00 - Okunma Sayısı:3225 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle kapasite, pazar payı ile istihdamda artış gerçekleştiren firma, yeni üretim binasını hizmete açtı.

BAKA desteğiyle ihracat, kapasite, pazar payı ve istihdam artışı

 

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) desteğiyle kapasite, pazar payı ile istihdamda artış gerçekleştiren firma, yeni üretim binasını hizmete açtı. Çalışan sayısını 50’den 110’a çıkaran, tek ülkeye yaptığı ihracatı da bugün 11 ülkeye gerçekleştiren Beşler Kuruyemiş’in yeni binasının açılışına kurum ve kuruluşlar ile iş dünyasının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

            BAKA ile dünya ölçeğinde düşünmeye başladıklarını vurgulayan firma yetkilileri, “İhracatı yükselttik. Ülkeler ölçeğinde erişimi artırdık. BAKA’nın yol göstericiliği bizim için çok değerlidir” dedi.

            BAKA’nın 2011 Yılı Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ndan Beşler Kuruyemiş Gıda Maddeleri İmalat ve Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi’nin ‘Teknolojik ve Çevreci Yatırımlarla İnovasyon Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’ destek almaya hak kazandı. BAKA’nın desteklediği projeyle ‘işletmenin tanınırlığı ile teknoloji yatırımlarıyla kapasite, istihdam, ihracat ve inovasyon kapasitesinde artışlar sağlayan Beşler Kuruyemiş, Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında 2 bin 200 metrekarelik kapalı alanı bulunan yeni üretim binasını törenle açtı. Açılışa; Gönen Kaymakamı Adem Uslan, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile yönetim kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, ITB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ile yönetim kurulu üyeleri, kurum ve kuruluş yöneticileri, işadamları dernekleri ile Süleyman Demirel OSB yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

            Davetlilere yeni binayı ve üretim bantlarını gezdiren Beşler Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür İlhan Korkmaz ile firma yöneticileri, üretim süreçleri, ürünler ve kapasite artırımıyla ilgili bilgiler verdi.

            BAKA desteği öncesinde 50 olan çalışan sayısını 110’a, çikolata draje grubunda ürün sayısını 27’den 55’e, ürün çeşidi sayısını da 122’ye çıkardıklarını söyleyen İlhan Korkmaz, tek ülkeye yapılan ihracatı ise bugün 11 ülkeye gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Isparta’nın ilk parça çikolata üretim tesisi kurulmasını sağlayan BAKA desteğinden sonra büyük marketlerle de çalışılmaya ve daha çok ürün göndermeye başlandıklarını ifade eden İlhan Korkmaz, şunları söyledi:

            “2010 bizim için çok değerli bir yıl oldu. Büyük bir marketler zinciri bizden draje üretmemizi istedi. Draje çok geniş bir endüstri. Yenilik ve yatırım ister. Biz, yatırım hamlelerine başladık. BAKA’nın sunduğu fırsatlar çok güzeldi. BAKA çok yardımcı oldu, yol gösterdi. Draje üretimi kat be kat artmış oldu. Kurulan sistemlerle draje ürün sayımız 55’e yükseldi. BAKA ile yaptığımız yatırım her açıdan çok değerli. Dojo Draje markamız çok çok güçlenirken, yine yüzde 100 ihraç odaklı markalarımız da Türkiye markası, Batı Akdeniz markası, Isparta markasıdır ihraç ediyoruz. Beyaz leblebi de Türkiye'nin en büyük firmasıyız. Günlük 5 tonluk üretim kapasitemizi projeyle yeni üretim binamızla beyaz leblebi kapasitesini 10 tona yükselttik.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap