MİLLETVEKİLİ ÖNER'DEN HÜKÜMETE ZOR SORU: "YAKALANANLAR ACEMİLER, USTALAR NEREDE?"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ ÖNER'DEN HÜKÜMETE ZOR SORU: "YAKALANANLAR ACEMİLER, USTALAR NEREDE?"
Haberin Tarihi: 21.12.2013 08:57:00 - Okunma Sayısı:3776 defa okundu.

Bakan çocukları başta olmak üzere birçok ünlü işadamı ile bürokratın gözaltına alındığı "17 Aralık Operasyonu" hükümette büyük panik yarattı.

MİLLETVEKİLİ ÖNER’DEN HÜKÜMETE ZOR SORU:

“YAKALANANLAR ACEMİLER, USTALAR NEREDE?”

 

o ANKARA’YI DERİNDEN SARSAN “17 ARALIK OPERASYONU”NUN YANKILARI DEVAM EDERKEN HÜKÜMET KANADINDAN POLİS VE YARGI’YA MÜDAHALE ÜSTÜNE MÜDAHALE GELDİ. OPERASYONU YÖNETEN POLİS AMİRLERİNDEN SONRA İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN DA GÖREVDEN ALINDI. MUHALEFET TEPKİLİ.

 

            (TBMM) - Bakan çocukları başta olmak üzere birçok ünlü işadamı ile bürokratın gözaltına alındığı “17 Aralık Operasyonu”  hükümette büyük panik yarattı. Başbakan Erdoğan’ın “Hükümeti hedef alıyorlar. Bu resmen siyasi mühendisliktir” açıklaması Muhalefet Kanadında tepkiyle karşılandı.

            USTALAR NEREDE?

            Bütçe görüşmeleri sırasında Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, hükümetin yolsuzluk dosyalarını örtbas etme çabalarını eleştirerek, “Yolsuzlukları araştıran savcıların etkinliği niçin azaltılıyor? Polisler niye görevden el çektiriliyor?” diye sordu.

            “17 Aralık operasyonu yaşanıyor. 3 oğul, 3-5 bakan hakkında işlem yürütülüyor. Ancak bilinmelidir ki bunlar acemiler, ustalar nerede?” diye konuşan Öner sözlerine, “Acemiler beceriksiz çıktılar, ustalar karda yürüyorlar izlerini belli etmiyorlar. Kimler az zamanda çok ve büyük servet sahibi oldular? Millete din, iman deyip malı mülkü kimler götürüyor? Yoksulları sadakaya muhtaç ve mahkûm edenler hangi haram lokma için besmele çekiyorlar? Haram lokma için besmele çekilmez. Hangi ünlü son yirmi yılda edindiği servetin hesabını yapamaz, millete de hesabını veremez durumda? Kimler bu duruma pişkinlikle göz yumuyor?” diyerek devam etti.

            KOMİSYON KURULSUN

            İktidara çağrıda bulunarak Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurulmasını öneren Ali Haydar Öner, “Gelin, madem ‘Yolsuzluk yok’ diyorsunuz, bir yolsuzlukları araştırma komisyonu kuralım, çoğunluğu da iktidar partisinde olsun” dedi. 

            Hükümetin yolsuzluk bataklığına saplandığına işaret eden Öner, “Bataklıktan kurtulmak zordur arkadaşlar, gelin, bataklığı kurutalım. Polis üstüne haber vermemiş. Nasıl diyecek ‘Müsaade ederseniz, sizin evde arama yapacağız.’ diye? Böyle mantıksız bir yaklaşım olur mu? Mevki, makam için yanlışlıklara ses çıkarmayanlar bugünün sorumlusudurlar” şeklinde konuştu.

            PİSLİKLERİ ÖRTEMEZSİNİZ

            Yakın tarihin en büyük Yolsuzluk Operasyonunun yaşandığına dikkati çeken Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, savcılara ve polislere dosyadan el çektirenlerin pislikleri örtemeyeceklerini açıkladı. “Mızrak çok büyük” diyen Öner, “çuvala da harala da artık sığdırmazsınız. Süpürge milletin elinde, ister süpürür, ister sonuçlarına katlanır” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap