HÜSEYİN AYDAŞLI: "EĞİRDİR ELMASI MISIR, SURİYE, IRAK ve ÜRDÜN'e İHRAÇ EDİLİYOR"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HÜSEYİN AYDAŞLI: "EĞİRDİR ELMASI MISIR, SURİYE, IRAK ve ÜRDÜN'e İHRAÇ EDİLİYOR"
Haberin Tarihi: 24.12.2013 18:40:00 - Okunma Sayısı:6263 defa okundu.

AY TARIM ve SEZ-AY Soğukhava Deposu sahibi Hüseyin Aydaşlı, Eğirdir elmasının bugünlerde Mısır, Suriye, Irak ve Ürdün gibi ülkelere ihraç edildiğini, elma ihracatının iç piyasa satışlarını da tetikleyerek olumlu etkilediğini söyledi.

HÜSEYİN AYDAŞLI: “EĞİRDİR ELMASI MISIR, SURİYE, IRAK ve ÜRDÜN’e İHRAÇ EDİLİYOR.”

            Bölgemizin sevilen elma tüccarlarından, AY TARIM ve SEZ-AY Soğukhava Deposu sahibi Hüseyin Aydaşlı, Eğirdir elmasının bugünlerde Mısır, Suriye, Irak ve Ürdün gibi ülkelere ihraç edildiğini, elma ihracatının iç piyasa satışlarını da tetikleyerek olumlu etkilediğini söyledi.

            S.S. Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin elma boylama ve paketleme tesisinin açılış töreni sırasında kendileriyle görüştüğümüz Hüseyin Aydaşlı, geçen yıllara oranla elma ihracatının çok önemli bir boyutta arttığını, elma  ihracatının Mersin Limanı, Taşucu Limanı ve Hatay Cilvegözü sınır kapılarından gerçekleştirildiğini ifade etti.

            Eğirdir ve Gelendost’taki Soğuk Hava tesislerinden bu yıl umulanın üzerine satış gerçekleştirildiğini ve çoğu depoda yarıdan az elma kaldığını belirten Aydaşlı, ıskarta elmanın kilosunun 50 krş, 1’nci ve 2’nci sınıf kalite elmanın da 1 lira civarında alıcı bulduğunu dile getirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap