BÖLGEMİZİN EN MODERN ELMA BOYLAMA ve PAKETLEME TESİSİ, Y. GÖKDERE KÖYÜNDE HİZMETE GİRDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BÖLGEMİZİN EN MODERN ELMA BOYLAMA ve PAKETLEME TESİSİ, Y. GÖKDERE KÖYÜNDE HİZMETE GİRDİ
Haberin Tarihi: 24.12.2013 18:51:00 - Okunma Sayısı:3708 defa okundu.

S.S. Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yaptırılan, bölgemizin en modern Elma Boylama ve Paketleme Tesisi olarak nitelendirilen tesis, Yukarı Gökdere köyümüzde bugün gerçekleştirilen tören ile hizmete girdi.

BÖLGEMİZİN EN MODERN ELMA BOYLAMA ve PAKETLEME TESİSİ, Y. GÖKDERE KÖYÜNDE HİZMETE GİRDİ

 

            S.S. Yukarı Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yaptırılan, bölgemizin en modern Elma Boylama ve Paketleme Tesisi olarak nitelendirilen tesis, Yukarı Gökdere köyümüzde bugün saat 14:00’de gerçekleştirilen tören ile hizmete girdi.                                                          

            Açılış törenine Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Tarım İl Müdürü Cenk Şölen, Tarım İlçe Müdürü Uğur Turgut, İl Genel Meclis Üyesi Veli Gök, MARİM Müdürü İsa Eren, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ali Demir, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç yanı sıra tesisi kuran EGEMAS Yetkilileri, İşadamı Mustafa Hobanoğlu, Y.Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı, Köylerimizdeki Tarımsal Kalkınma Kooperatif başkan ve yöneticileri, köy muhtarlarımız, elma tüccarları, müstahsiller ve Y. Gökdere halkı katıldı.

            Törende açılış konuşmasını yapan Y.Gökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdamar, Y.Gökdereli üreticiler olarak, günün şartlarına uygun olarak elma üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “bilim ve tekniğin de yanımızda olmasını istiyoruz. Üniversitenin kampus dışına çıkarak, bizlerle birlikte olmasını, destek olmasını arzuluyoruz…” dedi.

            İlçemizde arazilerin kısıtlı olduğunu, artık modern elma bahçelerinin kurulması gerektiğini, eski tip elmalardan yeterince verim alınamadığını belirten Özdamar, “artık albenisi olan, pazarı olan meyveleri üretmemiz gerekiyor. Bizler bu tesisi kooperatif üyelerimizin ve köy halkımızın destekleriyle kurduk. Batı Kalkınma Ajansı’na (BAKA) projemiz ile müracaat ettik, projemiz kabul edildi ve BAKA’nın desteğini aldık. Bu tesis elma seçiminden doğacak hataları en aza indirmek için kurulmuştur. Saatteki işleme kapasitesi 17 tona kadar çıkabilmektedir. Emeği geçen ve bizlere destek veren herkese, BAKA’ya teşekkür ediyoruz..” ifadelerini kullandı.

            EGEMAS Onursal Başkanı Adil Çektingöz ise EGEMAS firmasının 1965 yılından bu yana tasnif ve paketleme tesisi üretimini yaptığını, ilk yıllarda yapılan makinelerin, bu kadar modern olmamasına rağmen hale çalıştığını söyledi.

            Tarım İl Müdürü Cenk Şölen ise, konuşmalarında, bu tesisin bölgemize artı bir katma değer kazandıracağını söyleyerek, tesisin Eğirdir ve Isparta elma üreticisine hayırlı olmasını diledi.

            Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz ise; elme seçim işlemenin daha önceleri elle gerçekleştirildiğini belirterek “artık insan gücü azaldıkça işçilik maliyeti de düşecek. Bu da bizim rekabet gücümüzü artıracaktır. Tesisin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tesisin hayırlı olmasını diliyorum…” dedi.

            Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir ise, dünyamızda 7 milyar nüfusun yaşadığına değinerek, “bazı ülkelerin bereketi çok, bazılarının imkanı yok.

            Bizim ülkemizin iklimi çok güzel, toprağımızın bereketi de yüksek. Tarım ekonomisinde Türkiye olarak dünyada 7. sıradayız. Tarımın alt yapısı geliştikçe, buna paralel verimimiz de artıyor. Her başarılı kooperatifin arkasında mutlakaki başarılı yöneticiler vardır. Hepsini kutluyor, tesisin hayırlı olmasını diliyorum…” dedi.

            Konuşmalardan sonra tesisin kurdelası kesilerek, tesis bölgemizin hizmetine girdi.

            S.S. Yukarı Gökdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin bölgemize kazandırdığı bu tesisin hayırlı olmasını diliyor, kooperatif başkan ve yöneticileri ile Y. Gökdereli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap