Esnaf Odası Başkanı Yorgancıoğlu, Özmeral'e Yüklendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Esnaf Odası Başkanı Yorgancıoğlu, Özmeral'e Yüklendi
Haberin Tarihi: 30.12.2013 18:15:00 - Okunma Sayısı:2478 defa okundu.

YORGANCIOĞLU: "Ruhsatlar yenilenince, başkan yeni işyerinin açıldığını mı düşünüyor acaba?.."

Esnaf Odası Başkanı Yorgancıoğlu, Özmeral’e Yüklendi

YORGANCIOĞLU: “Ruhsatlar yenilenince, başkan

yeni işyerinin açıldığını mı düşünüyor acaba?..

            27 Aralık 2013 Cuma günü  ilçemizde Devran Et Market Şarküteri’nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde “5 yılda Eğirdir’de 212 işyeri açıldı, 6 iş yeri kapandı” diye konuşma yaparak bütün dikkatleri üzerine çeken Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’e tepkiler çığ gibi büyüyor.

            Eğirdir’de bir çarşı merkezi, bir iş hanı yapılmadığını, 5 yılda 212 iş yerinin açılmadığını var olan işyerlerinin ruhsatlarının yenilendiğini dile getiren Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu bugün bir basın toplantısı düzenledi.

            Yorgancıoğlu şöyle konuştu: “Cuma günü ilçemize Devran Et Market Şarküterinin açılışı yapıldı. Burada Başkan Özmeral, 5 yılda 212 işyerinin açıldığını, 6 işyerinin ise kapandığını söyledi. Bu sözleri çok manidardır. Çünkü Eğirdir’de 5 yılda 3-5 dükkandan başka afaki bir dükkan açılmadı. Evet işyerlerimiz var ama onlar zaten var olan dükkanlarımız. Sadece ruhsatlar yenilendi. Ruhsatlar yenilenince, Başkan yeni işyerinin açıldığını mı düşünüyor acaba?..

            Vatandaşlar şimdi bize ‘Eğirdir’in başka bir yerine mi iş yeri açıldı?’ diye soruyorlar. Eğirdir’in kapasitesi belli. 5 yılda yeni açılan 3-5 dükkanımız var.

            Eğirdir’in 5 yıldır durumu ortada. Hastanemize bir şey yapılmadı. Öğrenci sayısı artmadı. Askeriye belli. Eğirdir’de ekonomi artışı diye bir şey yok. Yıllar önce Yeşiladamız çok popüler bir yerdi. Aileler, gruplar gelirdi. Yeşilada’da hiçbir faaliyet yok, hazır iş yerleri kapanıyor.

            Reis bey açılış ruhsatı 1 TL. diyor. Biliyorsunuz işyerleri, ilan ve reklam ücreti ödüyorlar.

            İlan reklam ücretlerinde yüzde yüz artış var. Esnaflarımız çok mağdur durumdalar. Başkan önce bu rakamları düşürsün”.

            Yorgancıoğlu, Eğirdir merkez, köy ve kasabalarında Esnaf Odasına kayıtlı 670 iş yerinin olduğunu söyledi.

            Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, 2014 yılının memleketimize, ilçemize huzur, barış ve mutluluk getirmesi dilekleri ile sözlerine son verdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap