Milli Eğitim Müdürü Armutoğlu, “Farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milli Eğitim Müdürü Armutoğlu, “Farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir”
Haberin Tarihi: 17.9.2018 10:47:21 - Okunma Sayısı:1263 defa okundu.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milli Eğitim Müdürü Armutoğlu, “Farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir”

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Armutoğlu, “…Öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir” diyerek şunları ifade etti:

“Değerli Eğitim Yöneticileri, Fedakar Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler; ve Saygıdeğer Veliler;
17 Eylül 2018 tarihi itibariyle başlamış olan yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını dilerim.
Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde  de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde
2018–2019 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.
Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.
Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır.
Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir.
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü, tartışmasız “bilgi”dir.
Görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz, toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.
“Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. “ sözünden yola çıkarak, Veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır.
Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, amacımız; geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız.
Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2018–2019 eğitim-öğretim yılını hep birlikte  başarıyla  tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır.
Eğirdir  eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi  saygı ile selamlıyorum.
Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutluyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap