Isparta Milletvekili Recep Özel: "Her Yerde Elma Yetişiyor Ama, Eğirdir Elması Gibi Kaliteli Değil."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Milletvekili Recep Özel: "Her Yerde Elma Yetişiyor Ama,  Eğirdir Elması Gibi Kaliteli Değil."
Haberin Tarihi: 28.9.2018 10:19:20 - Okunma Sayısı:1106 defa okundu.

Üreticinin, çiftçinin özellikle gübre, ilaç ve işçilik maliyetlerinin yüksek olduğunu dile getiren Milletvekili Özel, Elmanın pazarlanması konusunda da önemli adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Isparta Milletvekili Recep Özel:

-              Her Yerde Elma Yetişiyor Ama,

                Eğirdir Elması Gibi Kaliteli Değil.

-              Üreticimizin, Köylümüzün Daha Çok

                Para Kazanmasını İstiyoruz.

-              Bu Yıl Elma Fiyatları İyi Olabilir.

-              Gübre Girdilerini, İlaç Maliyetlerin

                 Aşağıya Çekmeliyiz.

-              Bizimle Hareket Etmek İsteyen Herkesle

                 Birliktelik Yapmak İstiyoruz.

-              Kalitemize, Markamıza Sahip Çıkalım…

 

                26 Eylül 2018 Çarşamba günü Eğirdir’e gelerek elma hasadı yapan üreticilerimize bereketli olsun ziyaretinde bulunan Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Balkırı Köyünde Osman Özgüleç’e ait elma bahçesinde önemli açıklamalarda bulundu. Üreticinin, çiftçinin özellikle gübre, ilaç ve işçilik maliyetlerinin yüksek olduğunu dile getiren Milletvekili Özel, Elmanın pazarlanması konusunda da önemli adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

                Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

                “Bugün Türkiye’nin, Ispartamızın en güzel ilçelerinden Eğirdir’imizde yetişen elma hasadını yerinde görelim, üreticilerimize, burada çalışan kardeşlerimize hem kolay gelsin, hem de hayırlı olsun, bereketli bir sezon olsun diye ziyarette bulunduk.

                Bazı konularda laf söyleyen, akıl verenler çok oluyor. Üreticimize soruyoruz evet maliyetler pahalı. İşçiye soruyorsun işçilik ücretleri az. İnşallah bu sezon elma rekoltesinde rekor kıracağız. Fiyatlar daha iyi olabilir. Gübre girdilerini, ilaç giderlerini daha aşağıya getirmemiz gerekiyor. Onun üzerinde de çalışmalar yapmamız gerekiyor. Maliyetleri düşürmek noktasında bir takım çalışmalar yapmak lazım. Isparta olarak, Eğirdir olarak üretiyoruz. Bizim sorunumuz pazarlama noktasında. Girdilerin aşağıya çekilmesi noktasında sorunlarımız var. Hem pazarlamada hem de maliyet giderlerini azaltmada neler yapmamız noktasında bir yol haritası çizmemiz gerekiyor.

                Biz 15 yıl önce Boğazova'da birlikte toplanıp birtakım kararlar almıştık. Bu kararların çoğunu yerine getirdik. Örneğin; tasnifleme merkezi, soğuk hava deposu... Bunların bazılarını adım adım gerçekleştirdik. Bundan sonraki önümüzdeki hedef pazarlama. Pazarlama konusunda neler yapabiliriz? Girdi maliyetlerini nasıl düşürebiliriz? Daha çok nasıl para kazanabiliriz? Bunu nasıl sanayiye döndürebiliriz? Artık ona kafa yormamız gereken bir dönem. Artık ürettiğimiz şeyin tam karşılığını alalım istiyoruz. Bu konuda da Eğirdir'imizin, Isparta'mızın bir öncülük yaparak rol model oluşturarak bir sistem koyalım istiyoruz. Bu konuda görüşü olan, bizimle hareket etmek isteyen herkesle birliktelik yapma amacındayız. Biz, köylümüzün, üreticimizin daha fazla para kazanmasını istiyoruz.

                Eğirdir elmasının kalitesini başka yerde bulamıyoruz. Kalitemiz, markamız var. Buna iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Isparta’da halı gitti, gül geri geldi. Elmayı her yer dikiyor ama bu kalitede değil. Kalitemize, markamıza sahip çıkalım. Hasatımız hayırlı olsun, güzel paralar kazanalım. Bunları yatırıma dönüştürelim. Daha iyi günler bizimle olsun. Elma hasadımız bereketli olsun” dedi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap