Türkiye Kosova Dostluk Sergisi Eğirdir'de Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye Kosova Dostluk Sergisi Eğirdir'de Açıldı
Haberin Tarihi: 16.10.2018 17:55:11 - Okunma Sayısı:4216 defa okundu.

Sergi 17 Ekim 2018 Çarşamba akşamına kadar açık kalacak.

                Türkiye Kosova Dostluk Sergisi Eğirdir'de Açıldı

                Bizim Eğirdir Platformu, Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları'ndan oluşan topluluk tarafından Eğirdir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Türkiye Kosova Dostluk Sergisi, Sakin Şehir (cittaslow) Eğirdir'de  16 Ekim Salı günü saat 16:30'da açıldı.

                Türkiye Kosova Dostluk Sergisi'nde özel davetli sanatçılar; Kosova'dan Agim Krasniqi ve Türkiye'den Yavuz Özhan Önür yanısıra Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları'nın eserleri de yer aldı.

                Bizim Eğirdir Platformu, Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları'ndan oluşan topluluk tarafından Eğirdir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Türkiye Kosova Dostluk Sergisi’nin açılış törenine Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Güneykent  Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Bizim Eğirdir Platformu üyeleri, Ada Ülkesi sanatçıları, Eğirdir Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri  ile davetliler katıldı.

Program, Türkiye ve Kosova Milli Marşlarının söylenilmesi ile başladı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin Meydan; “Bugün Türkiye ve Kosova ile güzel bir dostluk sergisinin açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.  Bizim Eğirdir Platformu olarak geçen yıl bu zamanlarda kurulup faaliyetlerimize başlamıştık. 1 yılda 11 tane çeşitli sergilerimiz, yarışmalarımız oldu. Bugün de karikatür sergimizi açıyoruz. Isparta için, Eğirdir için önemli bir gün. Bu tür faaliyetleri bütün STK’lara öneriyorum. Isparta’nın tanıtımına önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Çetin Meydan sözlerinin sonunda Ispartalı karikatürist Lütfü Küçük’ü de rahmetle anarak konuşmalarını tamamladı.

"Ben konuşmayı sevmem, benim karikatürlerim konuşur…"

Türkiye - Kosova Dostluk Sergisinin açılış öncesi konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen  Karikatür Sanatçısı Agim Krasniqi'nin “Güzel bir gün. Sizlere Kosova’dan selamları, sevgileri getirdim. Ben çok fazla konuşmayı sevmem, benim karikatürlerim konuşur” şeklindeki ifadeleri, katılımcılardan alkış aldı.

Türkiye'den katılan karikatürist Yavuz Özhan Önür de bu organizasyonu hazırlayan herkese teşekkür ederek, Eğirdir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programda son olarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise, "Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin Meydan’ın yıllardır fahri turizm elçisi gibi Eğirdir için saçını süpürge ettiğini söylesek yalan olmaz. Bizim turizm ile ilgili her toplantımızda, her etkinliklerimizde işin başındadır. STK’lar bu tür işlere girsinler biz de Belediye olarak yardımcı olalım diyoruz. Bizim Eğirdir Platformu bugün de Agim hocayı, Yavuz hocayı Eskişehir’de yakalayıp Eğirdir’e getirdiler. Emeği geçen herkese, Bir Kitap, Bir Dost Topluluğu'na, Agim hocama, Yavuz hocama zahmet edip gelen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmalarından ardından teşekkür belgesi ve plaketler takdim edildi.

Türkiye Kosova Dostluk Karikatür Sergisinde ilçemize davet edilen Agim Krasniqi de Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ilginç bir karikatür tablosu hediye etti.

75 Eser Göz Doldurdu…

Bizim Eğirdir Platformu, Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları'ndan oluşan topluluk tarafından Eğirdir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Türkiye Kosova Dostluk Sergisi’nde 75 eser yer aldı.  Davetliler karikatürleri ilgiyle, bazen gülerek, bazen düşünerek keyifli keyifli sergiyi gezmenin mutluluğunu yaşadı.

Eğirdir Limanı'nda bulunan Cittaslow Market yanında açılan Sergi, 17 Ekim 2018 Çarşamba akşamına kadar açık kalacak.

Emel TURAN KARTAL (AKIN-EĞİRDİR)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap