Eğirdir Gölü, Lavanta Bahçeleriyle Birleşiyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölü, Lavanta Bahçeleriyle Birleşiyor
Haberin Tarihi: 26.10.2018 14:09:31 - Okunma Sayısı:2562 defa okundu.

Sorkuncak Köyü Eteklerine 55 Bin Lavanta Fidanı Dikilecek

BEP (Bizim Eğirdir Platformu) yöneticilerinin Eğirdir Gölü çevresinin lavanta bahçeleriyle süslenmesi için hazırladığı fikir projesi uygulamaya konuldu.

Son yıllarda lavanta üretimi ve lavanta bahçeleri ile gündeme gelen Keçiborlu ilçesi Kuyucak Köyü'nü yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi ve Kuyucak Köyünün lavanta turizmiyle canlanması üzerine harekete geçen BEP (Bizim Eğirdir Platformu) yöneticilerinin Eğirdir Gölü çevresinin lavanta bahçeleriyle süslenmesi için hazırladığı fikir projesi uygulamaya konuldu.

BEP Başkanı Çetin Meydan ile Başkan Yardımcısı ve Sorkuncak Köyü'nün damadı olan Mehmet Demirel'in fikir projesi, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'ın girişimleriyle gerçeğe döndü. Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sorkuncak Köyü Gökbelen Mevkiinde Hazine'ye ait 100 dönüm çalılık ve makilik alan, Lavanta bahçeleri için tahsis edildi.

Sorkuncak Köyü Gökbelen Mevkiinde tahsis edilen 100 dönüm arazi Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince temizlenip taraklanırken, Eğirdir Gölü'ne kuşbakışı bakan bu araziye 15 Kasım tarihine kadar 55 bin adet lavanta fidanı dikileceği açıklandı.

Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu, köylerinde gül ve safran bahçelerinin de bulunduğunu, Gökbelen mevkiinde göl manzaralı lavanta bahçelerinin de oluşmasıyla, önümüzdeki yıldan itibaren turizmde hareketlilik yaşanmaya başlanacağını dile getirdi.

Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu, lavanta bahçelerinin oluşturulmasında büyük katkı ve destek sağlayan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'a, Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü ile BEP (Bizim Eğirdir Platformu) yöneticilerine, köy halkı adına teşekkür etti.

(EĞİRDİR AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap