Bakan Selçuk, Isparta’da...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bakan Selçuk, Isparta’da...
Haberin Tarihi: 17.11.2018 10:41:59 - Okunma Sayısı:1538 defa okundu.

Bakan Selçuk, Isparta’da 2023 Eğitim Vizyonu’nu Anlattı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Isparta Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda bütün illeri dolaşarak, meslektaşlarıyla paylaşmayı amaçladıklarını belirtti. Bakan Selçuk, bütün okulların daha fazla mesafe alabilmesi için gayret göstereceklerini bildirdi.

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Isparta’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valilik girişinde Vali Ömer Seymenoğlu tarafından karşılandı. Bakan Selçuk ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. 

Bakan Selçuk’un ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan Vali Ömer Seymenoğlu, “Tüm Ispartalılar adına Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Ne mutlu bana ki Valilik görevimde ilk ağırladığım Bakanımız Milli Eğitim Bakanımız oldu. Eğitim ülkemizin en önemli konularından birisi, Isparta’da da birinci önceliğimiz eğitim konusu. Her ne kadar Isparta ülke genelindeki ortalamalara göre eğitimde üst sıralarda yer alıyorsa da biz kendimize ilk günden bir hedef koyduk, bir adım daha öteye götürmek, bir üst sıraya çıkarmak; İnşallah bunu da Sayın Bakanım; sizlerin de emirleriniz ve desteklerinizle başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise açıklamasında “Milli Eğitim Bakanlığı olarak önümüzdeki süreçte vizyon 2023 dokümanı doğrultusunda hemen hemen bütün illerimizi dolaşıp bunu meslektaşlarımızla ve yöneticilerimizle paylaşmak gibi bir amacımız var. Bu maksatla Burdur’dan Isparta’ya geldik. Isparta’da il değerlendirme toplantısı yapacağız. Isparta’nın eğitim haritasını göz önüne getireceğiz. Biz eğitime Türkiye’nin en büyük sorunu olarak bakmıyoruz. En büyük çözümü olarak bakıyoruz. Isparta’nın da eğitimle ilgili ne tür çözümler üreteceği, Isparta’nın eğitim kalitesinin dünyadaki eğitim kalitesiyle nasıl boy ölçüşeceği konusunda yeni stratejiler geliştirmek ve yeni kararlar almak üzere buradayız. İldeki tüm yetkili arkadaşlarımızla beraber çeşitli değerlendirme toplantıları düzenleyip bu konuda çalışmalar yapacağız. Ben Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza konuyla ilgili verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Burada öğretmen arkadaşlarımız ve yöneticilerimizle yapacağımız çalışmalarda kendileriyle de irtibatta olacağız ve bu irtibatla tüm okullarımızın daha fazla mesafe alabilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Tüm Isparta halkına iyi dileklerimi sunuyorum ve Isparta’nın daha güzel geleceklere ilerlemesi konusunda da gayretlerin devam etmesini diliyorum” dedi.

Bakan Selçuk Valilik ziyaretinin ardından Şehit Tevfik Akkan Kız İmam Hatip Lisesi’nde İl Eğitim Değerlendirme ve Okul Müdürleri toplantısına katıldı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap