Eğirdir Su Altı Grup Amirliği, Bölgeye Hizmet Verecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Su Altı Grup Amirliği, Bölgeye Hizmet Verecek
Haberin Tarihi: 8.1.2014 09:39:00 - Okunma Sayısı:2585 defa okundu.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eğirdir Su Altı Grup Amirliği, Bölgeye hizmet verecek, Eğirdir merkezli çalışacak.

Eğirdir Su Altı Grup Amirliği, Bölgeye Hizmet Verecek

 

            Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eğirdir Su Altı Grup Amirliği, Bölgeye hizmet verecek, Eğirdir merkezli çalışacak.

            İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Su Altı Grup Amirliği hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezi Eğirdir olmak üzere bölgeye hitap edecek Su Altı Grup Amirliği bünyesinde ilk başlayışta 5 dalgıç personel görev yapacak.

            İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Isparta'nın Göller Bölgesinde yer almasından dolayı Eğirdir'de Su Altı Grup Amirliği’nin kurulduğunu açıkladı.

            Başta Eğirdir Gölü'nde ve bölgedeki sularda boğulma, kaybolma, suç delili araştırma, su ile ilgili adli olan her türlü olayda müdahale etme konularında hizmet verecek Su Altı Grup Amirliği hususunda bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Orakoğlu, "Isparta, bulunduğu konum itibariyle Göller bölgesinde yer alıyor. Ama Isparta'da Su Altı Birim Amirliği yoktu. Bu birimin kurulması için İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Emniyet Genel Müdürlüğümüze yapılan teklif kabul gördü. Onayı geldi. Eğirdir'de Su Altı Grup Amirliği hizmet verecek. Gerekli malzemelerimiz alındı. Alınan malzemelerimiz Eğirdir Belediyesi’ne ait Altınkum Plajı’nda muhafaza edilecek. Kurbağa adam olarak bilinen profesyonel dalgıç polislerimiz Isparta, Burdur ve Konya illerinde bulunan bütün sularda yaşanan olaylarda görev alacaklar. İlk olarak 5 personel göreve başlayacak. Temin edilen malzemeler Altınkum Plajında Eğirdir Belediyesine ait bölümde muhafaza edileceği gibi gelecek personelimiz de Altınkum Plajında Eğirdir Belediyesine ait binada hizmet verecek.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap