TKDK, 12. ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TKDK, 12. ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI
Haberin Tarihi: 17.1.2014 10:55:00 - Okunma Sayısı:1996 defa okundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 15 Ocak'ta 12. başvuru ilanına çıktı.

TKDK, 12. ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI

 

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 15 Ocak’ta 12. başvuru ilanına çıktı.

            Isparta’nın da içinde olduğu 42 ilde yayınlanan 12. Başvuru Çağrı İlanının toplam bütçesi 488 milyon 772 bin 128 Avrodan oluşuyor. Bu kapsamda hazırlanacak projeler 10 Şubat 2014 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak. Kabuller 10 Mart 2014 tarihinde sona erecek.

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü tarafından 15 Ocak 2014 tarihi itibariyle On İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıktıkları bildirildi.

            Isparta’nın da içinde olduğu 42 ilde yayınlanan 12. Başvuru Çağrı İlanının toplam bütçesi 488 milyon 772 bin 128 Avrodan oluşuyor. Bu kapsamda hazırlanacak projeler 10 Şubat 2014 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak. Kabuller 10 Mart 2014 tarihinde sona erecek.

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı Onikinci Başvuru Çağrı İlanında şu bilgiler verildi:

            “Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 15 OCAK 2014 tarihinde On ikinci Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır.

            Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

            KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMININ

            AMACI VE ÖNCELİKLİ EKSENLERİ

            Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır.

            Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları, aşağıda yer alan öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır.

            . Öncelik Ekseni 1: Ortak Tarım Politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin Topluluk standartlarının uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir

adaptasyonuna katkı sağlanması.

            . Öncelik Ekseni 2: Tarım-çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması.

            . Öncelik Ekseni 3: Kırsal ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması.

            PROGRAMIN KAYNAĞI

            Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

            BAŞVURU TARİHLERİ

            Başvurular 10.02.2014 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan ve iletişim bilgileri aşağıda yer alan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 10.03.2014, saat 21.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

            BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

            11.12.2013 tarihinde IPARD Programında yapılan son değişiklikler Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır. Programın güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

            Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri (versiyon 3.3) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

            Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.”

            Kırsal Turizm, Yerel Ürünler, Arıcılık, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Kültür Balıkçılığıyla ilgili yatırımlarda mesleki yeterlilik şartının kaldırıldığını hatırlatan yetkililer Isparta’nın fonlardan aldığı payı arttırmak için proje beklediklerini ifade ettiler. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak projelerde yatırım süresinin beş ayı geçmeyecek şekilde planlanması gerektiğine dikkat çeken yetkililer “İlimize yatırım yapmayı planlayan ya da mevcut tesislerini modernize etmek isteyen tüm yatırımcıları kurumumuza bekliyoruz” şeklinde açıklama yaptılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap