"Paramı Biriktiriyorum, Kitabımı Alıyorum, Okumayı Seviyorum..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Paramı Biriktiriyorum, Kitabımı Alıyorum, Okumayı Seviyorum..."
Haberin Tarihi: 30.5.2013 09:55:00 - Okunma Sayısı:2318 defa okundu.

Çocukların Kitap okuma alışkanlığı kazanarak toplumsal ve kültürel değerlere duyarlı gençler yetiştirmek amacıyla Kaynak Yayınları tarafından Eğirdir'de Kitap Fuarı açıldı.

“Paramı Biriktiriyorum, Kitabımı Alıyorum, Okumayı Seviyorum…”

 

Öğrenciler Kumbaralarında Biriktirdikleri Parayla Kitap Aldılar

 

            “Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince, bunun bir kuruşunu kitaba verirdim.”

M. Kemal ATATÜRK

***

            Çocukların Kitap okuma alışkanlığı kazanarak toplumsal ve kültürel değerlere duyarlı gençler yetiştirmek amacıyla Kaynak Yayınları tarafından Eğirdir’de Kitap Fuarı açıldı.    

            Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizeleriyle dün ilçemize ilk defa açılan “Kitap Fuarı” üç gün boyunca açık kalacak.

            Açılışa Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

            Derya Restaurant üzeri Zabıta Lokalinde açılışı gerçekleşen Kitap Fuarında 900 çeşit, yaklaşık 20 bin kitap (Hikaye, Roman, Boyama Kitabı) öğrencilerle buluştu. Açılış kurdelesini Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ve öğrenciler birlikte kestiler.

            Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizeleriyle Eğirdir merkez, köy ve kasabalarda bulunan Anasınıfı başta olmak üzere 1. ve 8. sınıflar arası öğrenim gören öğrencilere yönelik kitap fuarı açıldı. Öğrencilere 15 gün önce “Paramı Biriktiriyorum, Kitabımı Alıyorum, Okumayı Seviyorum…” isimli kumbaralar dağıtıldı. Öğrenciler harçlıklarını kumbaralara atıp, kendi paralarıyla kitap almanın mutluluğunu yaşadılar.

            Konu ile ilgili bir açıklama yapan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, “Öğrencilere 15 gün önce kumbara dağıttık.  Çocuklarda farkındalık yaratmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Çocuklar harçlıklarından keserek kumbaralarına attılar. Şimdi de biriktirdiği para karşılığı istediği kitabı alacaklar. Amacımız çocukların tasarruf etmeyi öğrenmeleri. Çocuklarımızın birikimlerini kitap alarak güzel bir amaç için harcamalarını sağladıysak ne mutlu bize…”

            Fuarın Eğirdir, köy ve kasabalarda okuyan öğrencilerin yanı sıra lise öğrencilerine ve halka da açık olacağını dile getiren Boztoprak “Eğirdir için çok güzel bir şey oldu. Kitaplarda %30 indirim yapılacak” dedi.

            Kitaplar 1-10 TL arasında satışa sunuldu.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap