"HASAN İLE ZÜBEYDE" İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"HASAN İLE ZÜBEYDE" İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Haberin Tarihi: 20.3.2014 09:52:00 - Okunma Sayısı:4472 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen tiyatro gösterisi halkın takdirini topladı.

“HASAN İLE ZÜBEYDE” TİYATROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

 

            Eğirdir Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen tiyatro gösterisi halkın takdirini topladı. Tiyatroya gelenlere girişte Eğirdir Belediyesi tarafından Ayyıldızlı Türk Bayrağı hediye edildi.

            Refik Erduran'ın yazdığı Zafer Kayaokay'ın yönettiği  “HASAN İLE ZÜBEYDE” tiyatrosu geçtiğimiz Salı akşamı Eğirdir Belediyesi Kervansaray Toplantı ve Düğün Salonu’nda sahnelendi. Tiyatroya, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral eşleriyle birlikte katıldılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro, seyredenleri adeta büyüledi.

            Dizi ve filmlerde rol alan ve halkın yakından tanıdığı isimler Eğirdir’e geldi.

            “HASAN İLE ZÜBEYDE” tiyatrosunu sergilemek için Eğirdir’e gelen isimler arasında, Çanakkale Çocukları filminde rol alan ve Atatürk'e benzerliği ile dikkat çeken ve oyunda da Atatürk rolünü üstlenen Göksel Kaya, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Tiyatro sonrası gençler başta olmak üzere çok kişi Göksel Kaya ile fotoğraf çekildiler.

  

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “99. yıl dönümünde 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle program dâhilinde burada hazır bulunuyoruz. Gerçekten güzel Eğirdir’imiz çok şanslı. Eğirdir’de yaşamak ayrıcalıktır” dedi.

            Başkan Özmeral, günün önemini belirten konuşmasında, “Aziz Türk Milletimiz için, Yüce Devletimiz için, mübarek vatanımız için, Ayyıldızlı Türk Bayrağı’mız için gözlerini kırpmadan, canlarını veren Aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, ruhları şad olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden bayrağımız ve vatanımız için canlarını, kanlarını verenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi. 

            Güzel bir tiyatronun sahnelendiğini belirten Başkan Özmeral, “zevkle ve duygu yüklü olarak seyrettik. Huzurlarınızda tiyatro sanatçısı kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

            Tiyatro sanatçılarına Eğirdir Belediyesi tarafından hazırlanan çiçek ve kristal elma İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından hediye edildi.  Ayrıca tiyatroculara, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na ait şilt verdi.

            Garnizon Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, “Sizlerle beraber bundan 100 sene öncesine hep beraber döndük. Atatürk’ün o günlerdeki hayatını hep birlikte bu akşam yaşama fırsatı bulduk. Bizi mutlu ettikleri için tiyatro sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap