Gezici Kütüphane Okuma Yolculuğunda…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gezici Kütüphane Okuma Yolculuğunda…
Haberin Tarihi: 15.1.2019 17:28:13 - Okunma Sayısı:4012 defa okundu.

Gezici Kütüphane Okuma Yolculuğunda…

Kütüphanelerin vatandaşların yaşamlarının doğal bir parçası haline gelmesi için ve kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca bedensel engel, yaşlılık, sağlık durumlarının uygun olmaması veya yaşanılan yerin kütüphanelere uzak olması gibi nedenlerle yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımıza modern kütüphanecilik anlayışına uygun gezici kütüphane araçlarıyla hizmet götürülüyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilimiz için satın alınan Gezici Kütüphane Aracı 14 Haziran 2016 tarihinde Isparta Kütüphanesine teslim edilmiş, 26 Eylül 2016 tarihinde hizmete sunulmuştu.
Gezici kütüphanenin teknik açıdan son derece donanımlı, estetik iç mekânlara sahip, her tür iklim koşulunda kullanılabilen araçlar olduğunu belirten yetkililer Gezici kütüphane ile ilgilgi şu bilgileri verdiler: "Gezici kütüphanede güncel koleksiyonların yanında, süreli yayınlar, çocuklar için kitaplar bulunmaktadır. Eğitici ve öğretici amaçlar için LCD televizyon ve video oynatıcı, 6 adet internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu bulunmaktadır.
26 Eylül 2016 tarihinde hizmete başlayan Gezici Kütüphanemiz 10 Kasaba, 4 Mahalle olmak üzere toplam 63 durağa ulaşmaktadır.
• Gezici Kütüphanemizin Kitap Sayısı: 3.653 adet,
• Gezici Kütüphane Ödünç Alınan Kitap Sayısı: 8.401 adet,
• Gezici Kütüphane Üye Sayısı : 2.543 kişidir.
Toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için gezici kütüphanelerimiz bulunduğu yerlerden uzakta yaşayan vatandaşlara hizmet götürüyor. Bu kapsamda dönem boyunca Gezici Kütüphane den en çok kitap okuyan Sav İlkokul Öğrencileri ve Ortaokul Öğrencilerine ödülleri Sayın Valimiz tarafından verilecektir.
Gezici kütüphaneler bugün olduğu gibi gelecekte de halk kütüphanelerinin kuruluş felsefesi doğrultusunda, toplumun gelişmesine yardımcı olarak toplumsal kalkınmaya katkı sunacak en önemli araçlar olmaya devam edecek…"

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap