Karneler alındı, tatil başladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Karneler alındı, tatil başladı...
Haberin Tarihi: 18.1.2019 13:29:56 - Okunma Sayısı:2115 defa okundu.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün günü sona erdi.

Karneler alındı, tatil başladı...

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün günü sona erdi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemi sona ererken İlçemizde Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören toplam 5 bin 693 öğrenci karnelerini aldı. Karnelerini alan öğrenciler, yoğun geçen dönemin ardından iki hafta dinlenme fırsatı bulacak.

Muazez ve Yaşar Şapçı İlk ve Ortaokulu'nda karne törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, "Başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, velilerimize gösterdikleri üstün gayret ve çalışmaların ödülü olan karne gününü içtenlikle kutlar, güzel bir tatil geçirmelerini dilerim" dedi.

'Karne tatili' 'Şubat tatili' ve '15 Tatil' gibi isimlerle de bilinen Sömestr tatili, 3 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Öğrenciler, 4 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci kanaat dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

KARNE

Karne, ilköğretim ve ortaöğretim öğretimi veren okullarda, her öğretim dönemi sonrasında öğrenciyi ve öğrenci velisini bilgilendirme amaçlı verilen, öğrencilerin ders başarı puanlamalarını gösteren belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her öğrenci için düzenlenmektedir. 2007 yılında başarı puanlarının bildirilmesi e-Okul üzerinden yapılmaya başlanmış olsa da, karne verilmeye devam edilmektedir.

Karnenin verildiği dönem boyunca alınan dersler beş üzerinden yapılan değerlendirme sistemine göre öğrenciye bildirilir. Bir ders için her iki dönemde alınan notların aritmetik ortalaması alınarak nihai ders notu elde edilir. Bu ders notuna göre öğrencinin dersten geçip geçmediği belirlenmiş olur.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap