CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaş, Seçim Bildirgesini Açıkladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaş, Seçim Bildirgesini Açıkladı
Haberin Tarihi: 2.2.2019 16:02:54 - Okunma Sayısı:3893 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Aday Tanıtım Toplantısı" yapıldı

CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaş, Seçim Bildirgesini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Aday Tanıtım Toplantısı" bugün Belediye Toplantı Salonunda (Vergi Dairesi Üzeri) saat 14.00’de yapıldı.

Aday tanıtım toplantısına; CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Merkez İlçe Başkanı Kamil Cem Erdal, Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özcan, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldız. Eğirdir İlçe Başkanı Fatmana Uludağ ve yönetim kurulu üyeleri, SDÜ eski rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, ADD Isparta İl Başkanı Batuhan Gültiken, ADD Eğirdir İlçe Başkanı Şefika Çelik ile kalabalık partililer katıldı.

CHP İlçe Başkanı Fatmana Uludağ, İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, ADD İl Başkanı Batuhan Gültiken, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ve Şükrü Uludağ’ın konuşmalarından sonra CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaş, alkışlarla sahneye davet edildi. Toplantıda bir konuşma yapan Mehmet Kaş, seçim bildirgesini de açıkladı. Kaş “Çok Değerli Misafirlerim, Hanımefendiler, Beyefendiler, Çok Sevgili Gençlerimiz, Değerli Muhtarlar Hemşerilerim, Can Yoldaşım Partililerim” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

 “Bugün bizlere varlığıyla güç veren,birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan siz dostlarımızı, bizlerle beraber olan tüm arkadaşlarımı ve partililerimi selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Konuşmama başlamadan önce, Anadolu'yu Türk yurdu yapmış ecdadımızı, başta, cennetten bir köşe olan Eğirdir'imizi ilk olarak fetheden Selçuklu Sultanı 2.Kılıçarslan'ı, Felekabad Dündar Bey'i, Kurtuluş savaşımızda Kahraman Ordumuza lojistik destek sağlamak için, canlarını hiçe sayarak katkı sağlamış olan başta, milletvekilimiz merhum Hafız İbrahim Demiralay'ı, Eğirdir Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin tüm kahraman üyeleri ile başkanı Tığlızade Hakkı Efendi'yi, Eğirdir Müftüsü Hüseyin Hüsnü Efendi'yi, hem belediye başkanlığı ile Eğirdir''i Eğirdir yapmış, hem de elmacılığın öncülerinden, Emekli astsubay Mustafa Kurtay'ı, Elmanın adını Eğirdir koymuş Halil Üstün'ü, ebediyete intikal etmiş, başta efsane belediye başkanı İbrahim Gençay olmak üzere görev yapmış tüm belediye başkan ve belediye çalışanlarını, rahmet ve minnetle anıyorum.

Ve halen hayatta olan, partimize hizmet etmiş, başta eski ilçe başkanlarımız, belediye başkanı, ilçe yöneticilerimiz ve belediye meclis üyeliği yapmış, emektar ve vefakar Cumhuriyet Halk Partili büyüklerime, minnetle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Değerli Misafirlerimiz, demokrasinin gereği, seçimler, aynı zamanda, hem hizmet anlayışının, hem de insanlarımızın daha iyi yaşama isteklerini ve geleceğe olan umutlarını tazeleme ve yaşatma fırsatıdır.

Siyasi partiler ve biz siyasetçiler, üreteceğimiz ve uygulayacağımız politikalarla halkımıza, siz insanlarımıza daha iyi, daha mutlu yaşama umudu aşılamalı, dertlerine derman olabilmeliyiz.

İşte biz bugün, bunun için varız. İnsanlarımız, bırakın mutlu ve huzurlu yaşamayı, geçinebilme derdinde, iş ve aş derdindedir. Hepimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için kaygı duymaktayız.

Bizler sizleri seviyoruz, insanlarımızı o, bu demeden seviyoruz. Bizler, öncelikle seçim süreci boyunca , hiç kimse ile bir çekişme içerisine girmeyeceğiz. Kişileri, fikirleri değil projelerimizi, tartışacak ve anlatacağız, insanlarımızın kalbini, güvenini kazanmak için çok çalışacağız.

Belediyeyi daha iyi nasıl çalıştıracağız, sizlere daha iyi nasıl hizmet edeceğiz bunu anlatmanın, insanımızın güvenini kazanmanın çabası içinde olacağız.

Bizim hizmet için düsturumuz, sloganımız; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN,

''MİLLETE EFENDİLİK YOKTUR HİZMET ETMEK VARDIR. BU MİLLETE HİZMET EDEN ONUN EFENDİSİ OLUR'' sözü olacaktır.

Belediyemizin imkanlarını, ilçemizin sorunlarını ve hemşerilerimizin dertlerini biliyoruz. Buradan herkese kendimizden çok emin olarak şunu söylüyorum; neyi, nasıl ve ne zaman yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Hem sizlerin, hem de Eğirdir'imizin dertlerine derman olacağız. Çünkü siz insanlarımız her şeyin en iyisine layıksınız.

Sevgili hemşerilerim, bizler dürüst, demokrasiye inanan, insanlarımızın iradesine saygılı, hakka ve hukuka inanan bir düşünceye sahibiz.

Hizmet anlayışımızda, tüm hemşerilerimize, belediye reisi gibi değil, kocaman Eğirdir Ailesinin Reisi, şefkatiyle yaklaşacağım.

Halkımız, bu görevi bizlere layık görürse, hizmet anlayışımızda önceliğimiz şunlar olacaktır;

Öncelikle insana ve insan emeğine saygılı olacağız. İnsana ve kul hakkına saygı, hem vicdani, hem ahlaki hem de, dini inancımız gereği çok önemlidir. Bu nedenle öncelikle belediye çalı-şanlarımıza, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği gibi, asgari ücreti 2.200 Türk Lirası olarak uygulayacağız.

Emekçi ve vefakar belediye çalışanlarına sesleniyorum; bizim ilk ve en önemli çabamız, gayretimiz, sizlerin alın terinizin-emeğinizin karşılığı olan maaşlarınızı, her ay başında, aksatmadan tıkır-tıkır ödemek olacaktır. Maaş ödeme günü , bankamatik önlerinde, sizlerin başınızı öne eğdirmeyeceğim, kendime küfür ettirmeyeceğim.

Sevgili Hemşerilerim, diğer bir önceliğimiz;

Eğirdir'imize ve siz hemşerilerimize en üst düzeyde hizmet edebilmek için, belediyemizin hizmet kalitesini yükseltecek şekilde, tüm belediye birimlerimizin disiplinli bir çalışma sistemine kavuşturulması olacaktır.

Bunu nasıl sağlayacağız?

Öncelikle personel politikamızda, liyakati esas alacağız. Herkesi bilgi ve tecrübesinin gerektiği görevde ve en verimli olabileceği yerde çalıştıracağız. Hiç kimseye kayırmacılık yapmayacağız.

Buradan ilan ediyorum;

Bu kriz ortamında, hiç kimseyi işten çıkarmayacağız. Fazla olan iş gücümüzü, daha verimli ve gelir getirici projelerimizle kazanca dönüştüreceğiz. Ücretsiz izin zulmünü emektar ve çaresiz çalışanlarımıza reva görmeyeceğiz. İnsanca çalışma, kazanma ve yaşama hakkına-kul hakkına saygılı olacak, vicdansızlık yapmayacağız. Başta da söylediğim gibi, çalışan insanlarımız, hiç kimsenin kölesi değildir. Çalışan insanlarımız, milletin efendisidir. Eğirdir Belediyesi'nde de öyle olacaktır.

Sevgili hemşerilerim, diğer bir önceliğimiz ise; belediyemiz bütçesinin denkleştirilmesi, bunun içinde muhasebesinin bir disiplin altına alınmasıdır.

2017 Sayıştay denetleme raporuna göre belediyemizin bütçesi, yaklaşık 23 milyon, borcu ise 19 milyondur. Bu borcun yaklaşık 10 milyonu kısa vadeli borçtur. Senelik faiz gideri ise bir buçuk milyondur. Peki ne yapacağız, enkaz devraldık mı diyeceğiz. Hayır belediyemize, sizlerin verdiği vergilere, fazladan ödediğiniz su ücreti, katkı bedeli, kira, reklam vergisi gibi paranıza ve hakkınıza sahip çıkacağız. Bu milletin parasını, belediye çalışanının hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz.

Bunun içinde öncelikle israfı önleyecek, keyfi harcamaları, hizmet dışı tanıtım-reklam, sponsorluk, ulaşım, yeme-içme harcamalarına kesinlikle son vereceğiz.Üretime yönelik olmayan her türlü masraf ve harcamalara müsaade etmeyeceğiz. Yapılacak tüm ihaleler şeffaf olacak. Belediye hizmetlerinde tüm ödemeler elektronik ortamda ve kartlı sistem dahilin de olacak. Belediyemiz bütçesi şeffaf olacak, halkımız nereye ne harcandığını bilecek. Belediye bilançosunu her yıl yerel gazetelerimizde ilan edeceğiz.

Eğer halkımız bu görevi bize layık görürse, biz sadece temel belediyecilik hizmetleri yapmayacağız. Var gücümüzle, devletimizin imkanlarını da kullanarak her türlü devlet ve fon desteğini en üst düzeyde değerlendirerek, üretime yatırım yapacağız.TÜKETEN DEĞİL,ÜRETEN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ.

Belediyemizin gelirlerini artırırken küçük ölçekli üreticimizi destekleyecek, kalkındıracak bir Kalkınma ve Üretim Kooperatifçiliğini belediyemiz öncülüğünde hayata geçireceğiz. Bu kooperatifçilikte küçük üreticimizi, aracının, tüccarın, insafına terk etmeyecek, onun ürününü değerlendirip, kuru meyve, pestil, pekmez ve sirke üretip gelir elde edeceğiz.Hem küçük üreticimizi destekleyecek, hem de belediyemize gelir sağlayacağız. Ürettiğimiz ürünlerimizi, belediyemizin tanzim satış mağazasında halkımıza da sunacağız.

Diğer bir çalışmamız da belediye öncülüğünde, Eğirdir’i Koruma ve Kalkındırma Vakfı kuracağız. Vakfımız, Eğirdir’imizin doğal yapısını korumak, ilçemizi her platformda tanıtmak ve her açıdan kalkınma sağlayacak bir vizyonu sağlamak olacaktır. Eğirdir Gölü’nün sahibi ve sorumlusu bu vakıf olacaktır. Doğalgazı getireceğiz demekle doğalgaz gelmiyor. Devletimiz zaten bu konuda kanun çıkarmış, nüfusu on binin üzerinde olan her yerleşim yerine doğalgaz gelecek. Burada önemli olan halkımızın bilgilendirilip, bu konuda bilinçlendirilmesi ve organize edilmesi olacaktır. Bu konuda herkes rahat olsun, Doğalgazı getirmek, kimsenin tekelinde değildir. Kime oy verirseniz verin ama üç sene ama dört sene sonra ilçemiz doğal gaza kavuşacaktır. İlçemizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi,Eğitim imkanlarımızın geliştirilmesi, kültür ve sanat etkinliklerini yine Vakfımız organize edecek ve geliştirecektir.

Sevgili hemşerilerim önceliklerimizi sizlere açıkladıktan sonra belediyemizde hizmet anlayışımızla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum.

Her şeyi ben bilirim mantığıyla,yada belediyeyi hep birlikte yöneteceğiz gibi altı boş laflarla değil, belediyemizi samimi, insana saygılı, onun fikirlerine ve şikayetlerine değer veren, insanımıza duyduğumuz sevginin gereği bir hizmet anlayışı ile belediyemizi çalıştıracağız.

Öncelikle insanlarımız belediyeye geldiklerinde, onları güler yüzle bir ev sahibi-misafir adabıyla karşılayacak ve ilgilenecek bir halkla ilişkiler merkezimiz olacak. Burası aynı zamanda belediyemizin misafir salonu olacak. Gelen misafirlerimizin varsa şikayeti ya da önerisi orada bulunan görevliler tarafından samimiyetle dinlenerek,bilgisayar ortamında kaydedilip, anında ilgili belediye birim müdürümüzün masasında bulunan bilgisayara aktarılacak. Gelen misafirlerimize orada bulunan görevlimiz ikramını yapacak, şikayeti ya da önerisi değerlendirilerek soncun en geç bir hafta içinde kendisine telefonla bildirileceği söylenerek uğurlanacaktır.

Her hafta Cuma günü öğlenden sonra belediye birim müdürleri ile yapacağım toplantıda kaç şikayet ve öneri gelmiş ve neler yapılmış ilgili birim müdürleri ile konuşacak ve çözüm önerilerini  uygulayacağız.

Her ayın ilk haftası belediye meclis toplantısı var. Bu toplantıdan bir gün önce, tüm mahalle  muhtarlarımızla toplanacağız. Mahallelerimizle ilgili sorunları ve bu sorunların çözümlerini beraberce istişare ederek kararlaştıracağız. Bu çözüm önerilerini belediye meclis toplantımıza taşıyarak uygulamaya geçeceğiz. Böylece muhtarlarımız mahallesine biz de muhtarlarımıza sahip çıkacağız.

Diğer bir uygulamamız Eğirdir Kadın Konseyi kuracağız. Tüm belediyemiz hizmetlerine kadın eli değecek. Tüm kadınlarımız ve çocuklarımızla ilgili şikayet ve sorunlar ile yapılması gereken eğitim, sağlık, beslenme ve kreş imkanlarının geliştirilmesi önce kadın konseyimizde tartışılacak, geliştirilecek, sonra belediye meclisimizde karara bağlanarak uygulamaya geçilecektir.

Sevgili vatandaşlarımız, Eğirdir’in harcına bir tuğla da biz koyalım, marka değerine değer katalım diye yola çıktık. Bu yoldan ölmek var dönmek yok. Bize güvenen insanları mahcup etmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacağız. Bu kriz döneminde çalışanımızın, esnafımızın ve siz değerli hemşerilerimizin yanında olacağız. Bize güvenin. Bize güç verin. Birlik ve beraberlik içinde çalışırsak daha büyük işler başarabiliriz. Bunun için, daha önce işbirliği içinde olduğumuz partilerimize, başkanlarımıza sesleniyorum, gelin birlikte çalışalım, diğer partilerimizi başkan adaylarını kötüleyerek değil, öteleyerek değil, onlardan daha iyi, daha güçlü olduğumuzu göstererek kazanalım. Birlik ve beraberliği lafla değil, fiiliyatla sağlayalım.

Sözlerimi burada bitirirken, 31 Mart’ta yapılacak bu seçimin vatanımıza –milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanlığı yarışında, diğer partilerimizin adaylarına da başarılar diliyorum. Bugün hizmet için yarış içinde bulunduğumuz vatan toprağı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizle, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor.siz değerli konuklarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap