Öncelik hayatın, öncelik yayanın...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Öncelik hayatın, öncelik yayanın...
Haberin Tarihi: 6.2.2019 13:49:59 - Okunma Sayısı:1590 defa okundu.

Kaymakam Akdaş, sürücülere "Bilgilendirme Broşürü" dağıttı

"Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın' sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması kampanyası başlatıldı.

 Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, bugün Eğirdir'de yapılan uygulama ile Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, yayaların geçişi sırasında duran araç sürücülerine bilgilendirme broşürü dağıttı.

Yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla bugün saat 12.00-13.30 arasında Hızırbey Cami önünde düzenlenen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" eylemine katılan Kaymakam Akdaş, yayaların geçişi sırasında duran araç sürücüleriyle de sohbet etti. Vatandaşlara kampanyayı desteklemeleri çağrısında bulunan Kaymakam Akdaş, sürücülerin kavşak giriş ve çıkışlarında, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen ve geçmet üzere bulunan yayalara, durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda olduklarını hatırlattı.

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal'ın katılımları, İlçe Traifik ekipleri ve Eğirdir Belediye zabıtasının destekleriyle yapılan uygulamada, Kaymakam Akdaş ile sohbet eden ve broşür alan araç sürücüleri de memnuniyetlerini dile getirdiler.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi. 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap