"Sakin Şehrin Bilgisayarından" okuyucusuyla buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Sakin Şehrin Bilgisayarından" okuyucusuyla buluştu
Haberin Tarihi: 11.2.2019 13:46:16 - Okunma Sayısı:4356 defa okundu.

Hemşehrimiz Ali Taş'ın "Sakin Şehrin Bilgisayarından" isimli kitabı okuyucularıyla buluştu.

"Sakin Şehrin Bilgisayarından" okuyucusuyla buluştu

Hemşehrimiz Ali Taş'ın "Sakin Şehrin Bilgisayarından" isimli kitabı okuyucularıyla buluştu.

Hemşehrimiz Ali Taş'ın, Akın Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı yazılarından dermelerin yer aldığı "Sakin Şehrin Bilgisayarından" isimli kitabının baskısı tamamlandı. Ali Taş, ilk kitabını "Memleketim Adına Akın Gazetesi'ne" ifadeleriyle imzalayarak Gazetemiz Sahibi Abdullah Sinan'a hediye etti.

Siyasi, ticari, teknik konulardaki birikimlerini çeşitli platformlarda paylaşan Ali Taş, gençleri okumaya teşvik etmek, Eğirdir'in dünü ve bugünün karşılaştırabilmelerine katkıda bulunmak, Türkiye'nin gündemi hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla böyle bir çalışma yaptığını belirtti.   "... bir yararı da zamanın gençlerine olur, yetişkinler de kıyaslama olanağı bu­lur, şehrin hafızası dile gelir" ifadeleriyle düşüncelerini dile getiren Taş, günümüz gençlerini teknik ve tarih konusunda yazmaları için yüreklendirmek istediğini vurguladı.

Kitapseverler, "Sakin Şehrin Bilgisayarından"ı hemşehrimiz Ali Taş'tan temin edebilir, "alitas246otmail.com" adresinden ulaşabilirler.

Kitabın Önsüz'ün şu ifadelere yer veriliyor:

"1960 Yılının ilkbaharında Eğirdir’de başlayan yaşamı­mın yaklaşık otuz yılı; dolu dolu eğitim ve öğretim ile geçti. Okudum, gezdim, gördüm, duydum ve yazdım. Açıkçası beynimi ve bilgisayarımı tıka basa doldurdum. Öğ­rendiklerimizi tecrübe ettik baktık ki heybede epey bilgi var. Bir gün İstanbul da bu öğrendiklerimi mezara mı götürece­ğim, dilimin döndüğünce elimin elverdiğince yazıya döküp doğduğum şehre göndereyim belki faydalı olur dedim. Konu­yu Sinan’a (mimar değil gazeteci) açtım. Bu şekilde 1991’de Eğirdir Akın Gazetesinde yazmaya başladım.

Devir döndü, Eğirdir hem doğduğum hem de doyduğum şehir oldu. Hem doydum hem yazdım. Yazmakla kalmadım; siyasi, ticari, teknik konuları çeşitli platformlarda kamu ve halk meclislerinde paylaştım. İkinci otuz yılın sonunda yaz­dıklarımın başkasına hayrı olmuş mudur? Diye düşündüm. Ne umdum ne buldum? Zaman zaman yazdıklarım hafif oldu, yazdıklarımı kitap haline getireyim (ağır olur, bir yararı da zamanın gençlerine olur, yetişkinler de kıyaslama olanağı bu­lur, şehrin hafızası dile gelir) diye düşüncemi Yerel Yönetime açtığımda uygun buldular. Bu itibar ile bilgisayarımdaki dos­yaları açtım. Saygılarımla."

Ali Taş kimdir?

Ali Taş, 1960 yılında Eğirdir’de doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Eğirdir’de tamamladı. 1976-77 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümüne girdi. 1983 yılında Koç grubu şirketlerinden RAM Dış Ticaret A.Ş.’ de bilgi işlem yöneticiliği yaptı. 1984 yılında yine Koç grubu şirketlerinden Koç-Burroughs (/Koç Sistem) A.Ş.’ de uzman sistem analist olarak görev yaptı. Aynı zamanda 1987 yılında İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü’ nü tamamlayıp, Chrysler Kamyon İmalat ve Ticaret A.Ş.’ de bilgi işlem ve maliyet muhasebesi yöneticiliği (/müdürlüğü) görevini ifa etti. 1992 yılından itibaren baba mesleği olan Arçelik Bayiliğini ailesi ile beraber devam ettirmektedir. 1994 – 2000 yılları arasında parti yöneticiliği ve Belediye meclis üyeliği yapmıştır. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap