BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZMERAL'DEN İLK AÇIKLAMA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAĞIMSIZ  BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZMERAL'DEN İLK AÇIKLAMA
Haberin Tarihi: 26.2.2019 16:40:04 - Okunma Sayısı:3479 defa okundu.

DOĞALGAZ ÜZERİNDEN KİMSE SİYASET YAPMASIN!

BAĞIMSIZ  BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZMERAL'DEN İLK AÇIKLAMA

-              DOĞALGAZ ÜZERİNDEN KİMSE SİYASET YAPMASIN !

                ENGELLEYENLER OLDU İSE ONLARDAN HESAP SORULSUN!

-              OTOPARK ÜCRETLERİ KALDIRILACAK.

-              SU -ATIK SU ÜCRETLERİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLİP

                YÜKSEK FİYAT DÜŞÜRÜLECEK.

-              HİZMETLERİMİZ, HALKIMIZLA BİRLİKTE YAPILACAK.

-              SİYASETİ KİRLETMEYELİM, GÜZELLEŞTİRELİM.

                31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Eğirdir Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan hemşehrimiz Osman Nuri Özmeral gazetemizi ziyaret etti.

                Yanlarında hemşehrilerimiz Ahmet Yüceer, Tanju Oktar ve Erol Kalay ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden, geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral önemli açıklamalarda bulundu.

                2009-2014 Geçen dönem Belediye Başkanlığı yapan hemşehrimiz Osman Nuri ÖZMERAL, 31 MART 2019’da yapılacak Eğirdir Belediye Başkanlığı seçimine Bağımsız Aday olarak katıldı.

                Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Osman Nuri ÖZMERAL , ilk açıklamasında Eğirdir’den  tek BAĞIMSIZ  Belediye Başkan adayı olarak seçime katıldığını belirterek, Partilerden seçime girecek  Belediye Başkan adaylarına, Belediye Meclis üyesi  adaylarına, İl Genel Meclisi Üyesi adaylarına  ve Muhtar adaylarına başarılar diledi.

                Eğirdir’de Belediye Başkanlığı yapmanın başka yerlere göre çok zor olduğunu, Eğirdir’in coğrafi konumundan dolayı gölümüz dikkate alındığında mevcut nüfusumuzun 18 kilometrelik alana  yayıldığını ve ayrıca, Eğirdir Gölü Özel Hükümleri ile  kıyıda, İmar, Tarım ve Turizm yatırımları için adeta  yasaklı durumda bulunduğunu ve buna rağmen önceki  5 yıllık döneminde başarılı hizmetler verdiğini belirten Bağımsız Belediye Başkan Adayı  Osman Nuri ÖZMERAL, "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Şimdi de halkımızdan aldığımız güç ile ve sessiz çoğunluğun sesi olmak üzere Bağımsız Belediye Başkanı olarak huzurlarınızdayım.’’ dedi. Özmeral sözlerine şöyle devam etti:

                "Önceki 5 yılı saygıdeğer halkımızla çocuğu, genci, yaşlısı toplumun bütün kesimiyle birlikte yaşadık. Gece demedik, gündüz demedik, bütün zamanımızı, Halka hizmet hakka hizmet anlayışı içinde hizmet vererek geçirdik. Halkımızın verdiği güçle ve onların istekleri doğrultusunda çalıştık. Belediye Hizmetlerini hiç bıkmadan, usanmadan hem de severek saygıdeğer halkımızı memnun etmek için var gücümüzle çalıştık, yaptığımız işlerin başında olduk, takipçisi olduk ve tasarrufla Belediyemizi yüzümüzün akıyla idare ettik.

                5 yıllık dönemde ne bir makam aracım oldu ne de gönderilen çiçek ve çelenklerde ismim olmadı. Sadece halkımızın sahibi olduğu Eğirdir Belediye Başkanlığı yazdı.

                Bağımsız adaylığın zor olduğunu, parti gücü olmazsa şöyle olur, böyle olur diye yorum yapanlar çevremizde eksik değildir. İnsanlar, başkalarının oy hesaplarını yapmak yerine ben bu seçimde ne yapmalıyım, tercihimi neye göre kullanmalıyım, partiye mi oy vereyim yoksa işi ehline, tecrübe edilmiş güvenilir birine mi vereyim diye Eğirdir için, halkımız için ve gelecek nesil için düşünme zamanı gelmiştir. Bu seçimle Belediye Başkanı seçilecektir. Aklı selim düşünmenin ve vicdan muhasebesi yapmanın tam zamanıdır.  Particiliği bırakarak adaylar arasından en iyi kimi görüyorsanız onu seçmenin  memleketimiz için en hayırlısı olacağına inanıyorum.

                Partilerden aday olanlara aynı oy pusulasında Bağımsız aday olarak benim de adım-ismim yer alacak. Okuma yazma oranı düşük olan büyük yerlerde bile bağımsız aday seçilebiliyor. Eğirdir bu konuda daha donanımlı ve hazırlıklıdır. Yeter ki niyet samimi olsun.

                Vatandaşlarımızın oy kullanırken isimlere bakarak tercih yapacaklarını inanıyorum. Bu seçim, adı üzerinde Mahalli Seçimdir. Yeni 5 yıllık dönem için Eğirdir’imize  yakışır, hak hukuk tanıyan, konularında bilgi ve tecrübe sahibi olan ‘’Belediye Hak Yemez,Hak verir’’ diyen; onun, bunun adamı olmayan, Makamdan güç alan değil, makama güç veren, değişik güçleri arkasına almayan, seçilmek için dışarıdan taşımalı oy getirmeyen birinin Belediye Başkanı olarak seçilmesine  özen gösterilmelidir. Bu vasıflar mutlaka dikkate alınmalıdır. Ufak işlerde ve şimdi hile yapanlar, yarın başka işlerde daha büyük hileler, haksızlıklar yaparlar.

                Eğirdir’imizi başkaları değil Eğirdir Halkı ve onun seçeceği Belediye Başkanı kendi iradesi ile idare etmelidir. Eğirdir Halkının gücünün üstünde başka bir güç olmamalıdır.

                Benim Bağımsız aday oluşum saygıdeğer Halkımız ve  Güzel Eğirdir’imiz içindir. Asıl olan insanın samimi niyeti ile  doğru olanı bulmasıdır ve düşünerek tercihini yapmasıdır.

                Zoru tercih ettim ama bunu saygıdeğer halkımızın samimi gücü ile birlikte başaracağımıza inanıyorum. Katı particilik anlayışından vazgeçip, şunun, bunun adamı olmaya gerek yoktur. Zaman halkımızla bütünleşme, birlik olma zamanıdır. Eğirdir ‘de yeni ve temiz bir sayfa açma zamanı gelmiştir. Bunu değerlendirmek, neticelendirmek tercihimize bağlıdır. Kırgınlıkların, kindarlıkların, kötülüklerin bir tarafa bırakılıp katı fanatik düşüncelerden vazgeçilerek Eğirdir’imize huzur ve refahın gelmesi hepimizin arzusu olmalıdır.

                Yapacağımız işler oldukça fazladır. Halkımızın öncelikle nelerden rahatsız olduğunu iyi biliyoruz bunlardan bazılarını açıklamakta fayda görüyorum.

                Doğalgaz üzerinden siyaset yapmaya lüzum yoktur. Doğrular söylenmelidir, bilgi kirliliği çok tehlikelidir. Bugün halkımızı yanıltanlar yarın ne yapmazlar ki!

                2013 Yılında Belediye Başkanı iken doğalgaz konusunu Eğirdir’de gündeme ilk taşıyan birisi olmakla birlikte, Belediyemiz gerekli duyuruları, ilanları, reklamları yaparak Kaymakamlık Başkanlığında toplantılar düzenledi. Bakanlar Kurulu Kararı gereğince yetki Kaymakamlılara verilmişti. İlçe Özel İdare Müdürlüğünün hesabına öncelikle abonelik için 335 TL yatıranlardan birisiyim, hala param hesapta duruyor, çekmedim. Yıl sonuna kadar para  yatıranların sayısının 258 kişi olduğunu öğrendim. Halbuki 3600 adet elektrik abonesinin para yatırması gerekiyordu. Yatırılsaydı öncelik verilecekti. Yalvaç  halkı o günlerde bunu başardı ve ancak 5 yıl sonra doğalgaza kavuştu. O günkü doğalgazla ilgili Eğirdir'de yapılan toplantılara katılıp bugün doğalgazı biz getireceğiz diyenlere sormak lazım niçin para yatırmadın diye?

                2014'ten bu yana Doğalgazın Eğirdir’e gelmesini engelleyenler mi oldu? Eğer varsa onlardan hesap sorulmalıdır.

                Doğalgazın  Eğirdir’e gelmesini en çok, şiddetle  isteyenlerden biriyim. Bu işin partilerle alakası yoktur, var ise 5 yıl niye beklenmiştir. Bir ve beraber olup iyi bir organizasyonla Doğalgaz mutlaka Eğirdir’e gelecektir.

                Karayolları ve Belediyeye ait Cadde ve Sokaklarına park eden araçlardan otopark ücreti alınmayacaktır.

                Su – Atık su ücretleri önceki dönemimizde olduğu gibi  yeniden değerlendirilerek  halkımızın isteği doğrultusunda yüksek olan fiyat, düşürülecektir.

                Hizmetlerimiz saygıdeğer halkımızla birlik içinde yapılacaktır.

                Siyaseti kirletmeyelim, güzelleştirmeye çalışalım. Gelecek nesle örnek olalım.

                Belediyemizin, Hak yiyen değil, hak veren olacağı bilinmelidir. Belediyemizce başlatılıp yarım kalan hizmetler halkımızın uygun görüşüyle devam ettirilecektir. Bizim kimseyi kötülemek için yola çıkmadığımız bilinmelidir. Güzel ilçemizi, Belediyemizi bulunduğu noktandan daha ileriye taşıyıp, halkımızın,gençlerimizin hayat standardını daha yükseklere çıkarmak olacaktır.

                Partilerden seçilecek  Belediye  meclis üyelerinin doğru olan Eğirdir’imizin ve halkımız menfaati olan, kamu yararı olan kararlarda aykırı düşüneceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Çünkü bütün toplantılar geniş katılımlı halkımızın huzurunda şeffaf olarak yapılacaktır.

                DÜRÜST İDARE, HIZLI HİZMET anlayışı içerisinde Bağımsız Belediye Başkanı olarak saygıdeğer halkımızla birlikte KATILIMLI HALK modeli ile Belediye hizmetlerimizi en güzel şekilde devam ettireceğiz. Halkımızın gücü belediyemizin gücü olacaktır.

                Gayemiz sessiz çoğunluğun sesi olarak, kirli siyasetten bıkmış, particilikten yorulmuş kararsız vatandaşlarımızı ile partili olup vicdanı ile hareket edeceğini düşündüğümüz vatandaşlarımız ve haksızlığa uğrayanları bağımsız aday etrafında birleştirip Eğirdir’imize "YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR" anlayışı içerisinde saygıdeğer halkımızdan alacağımız büyük güç ile Belediyemizi idare etmektir.

                Kıymetli varlığımız olan bütün halkımıza selam, sevgi  ve en derin saygılarımı sunuyorum.

     Allah yar ve yardımcımız olsun.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap