Bağımsız Aday Özmeral: "Dürüst İdare, hızlı hizmet için aday oldum..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bağımsız Aday Özmeral: "Dürüst İdare, hızlı hizmet için aday oldum..."
Haberin Tarihi: 1.3.2019 14:48:25 - Okunma Sayısı:3051 defa okundu.

Bağımsız Eğirdir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Özmeral Kanal32 televizyonunda yayınlanan "BİREBİR" programında Gazeteci İsmail Altunbaş'ın konuğu oldu.

Bağımsız Aday Özmeral: "Dürüst İdare, hızlı hizmet için aday oldum..."

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Eğirdir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan hemşehrimiz Osman Nuri Özmeral, dün gece saat 21.30'da Kanal32 televizyonunda yayınlanan "BİREBİR" programında Gazeteci İsmail Altunbaş'ın konuğu oldu.

2009-2014 yılları arasında Ak Parti'den Eğirdir Belediye Başkanı olarak görev yapan Bağımsız Belediye Başkan adayı Osman Nuri Özmeral, "Halkımız istediği için, sessiz çoğunluk istediği için önümüzdeki seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan Adayı oldum. Zor olan bir kararı verdim. Eğirdirimize sahip çıkmak için aday oldum. Şu an bir korku var toplumda. Partilerden bıkan sessiz bir çoğunluk var. Bir yorgunluk var, halkımız toplantılardan bile kaçıyor..." dedi.

Bir soru üzerine Eğirdir'de doğalgaz konusunu gündeme getiren Özmeral, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben bunu en çok arzu edenlerden biriyim. Yatırdığım 335 Lira hala İl Özel İdaresi hesabında duruyor. Doğalgaz işi Belediyenin vazifeleri arasında değil. Siyasi malzeme olmamalı... Bu bir seçim vaadi olmamalı. Doğalgazı siyaset malzemesi yapanlara sormalı; toplantılara katılanlardan kimler 335 Lirayı yatırdı? Eğirdir'e Doğalgaz Getirme Derneği kurulabilir... Doğalgaz için Belediye öncülük yapabilir... Bugüne kadar engel olan mı oldu?"

İçme suyu konusuna da değinen Özmeral, "Öncelikle suyun içilebilir olması lazım. 'Su 1 TL olacak' diyen ucuz siyaset yapar. Son 1 yılda enerji ve işçilik ücretleri yüzde 70 oranında artmış durumda. Aldatanlarla, doğru söyleyenleri ayırmak lazım" diye konuştu.

Belediye Başkan adaylarının biraraya gelip, vatandaş önünde tartışmaları görüşünü dile getiren Özmeral "Eğirdir ile ilgili konuları tartışmak isterim. Halkımızın teveccühü kime olursa, O belediye başkanı olacak. Önce aday güçlü olacak, sonra partilerin desteğini alacak. 'Taşıma oy var' diyorlar. Halkımız derslerini verecektir. 'Dürüst İdare ve Hızlı Hizmet ' için aday oldum. Belediye Başkanlığı çok önemli bir hizmet yeri. Çok çalışmak ve dürüst olmak lazım. Bana 'amele çavuşu' dediler, Biz bunun için geldik. Adayları ortaya koyun, bağımsız olsalar halkımız kimi uygun görürse ona oy versin diyorum." dedi.

Görev yaptığı süre içerisinde halkın yanında olduğunu vurgulayan Özmeral "Eğirdir çok sancılı bir bölge. Görevim süresince halkımızın yanında olduk. Girilmedik yollara bile kilitli parke taşı döşedik. Kimseden altyapı parası olarak ücret almadık. Bizim her şeyimiz yine açık olacak. Şeffaf bir belediyecilik yaptık, yine yapacağız. Belediye Meclis Üyelerimiz doğru olan kararlara 'Hayır' mı diyecekler? İşçiler benim için çok kıymetli bir hazinedir. İşçilerimize sahip çıkacağız, 500'ün üzerinde deniliyor,  ben çalışırsam onlar da çalışacak..." ifadelerini kullandı.

Program yapımcısı ve sunucusu İsmail Altunbaş'ın sorularını cevaplayan Özmeral, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Başkanlık dönemimden sonra bir delege bile yapılamadık. Masa başında 5 yıl ilçe başkanlığı yapan bir arkadaş bizi delege yapamadı. Siyaseti kirletmemek lazım. Son yapılan ilçe kongresi resmi bir kurumun salonunda yapılmıştır. Bu çok önemlidir. İl Genel Meclisi üyeleri köyleri ile birlikte ilçeye hizmet ederler, bu arkadaşlar Eğirdir'in merkezine ne iş yapmışlar, açıklasınlar. Hangi mücadeleyi vermişler, açıklasınlar..." dedi.

Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı çalışmaları anlatan Özmeral sözlerine şöyle devam etti:

"Biz ilçe belediyesi olarak ilk defa iftar çadırı kurduk. Belediyeye yük olmadan hizmet verdik. Işıklı su perdesini yaptık. 700 yıllık hamamı restore ettik. Camlı durakları yaptık. Işıklandırmalar yaptık. 2 milyon tüplü fidan yetiştirip sattık. Eğirdir'de doğduk, Eğirdir'de yaşadık. Ben kimsenin adayı değilim, arkamda halkımız var, halkımızın adayıyım. Yeni dönemde işçi çıkarmak yok... Yeni bir sayfa açacağız, her partiden oy almak üzere yola çıktım."

Canada - Yeşilada arasına köprü yapılması, Adliye Sarayı binasının yapılması gerekliliğini dile getiren Eğirdir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Özmeral, spor konusundaki görüşlerini de şöyle açıkladı: "Ben amatör spor ruhu ile hareket eden biriyim. Amatör ruhla hareket etmek gerekiyor. Önce halkın ihtiyaçları giderilmeli. Bizim dönemimizde folklör, jimnastik, tenis vb. hepsine destek verdik. 'Bisiklete binelim Eğirdir'i gezelim' diye bir sloganımız var. Bisiklet şimdi bir sektör haline geldi, geliştirmek gerekiyor."

Belediyeye ait dükkanların kira bedellerinde dengesizlik olduğunu savunan Özmeral "Dükkan kiralarında dengesizlik var. Yüksek ve düşük olanlara bakmak lazım. Esnafımız ekonomik krizden zaten rahatsız... Kiraların adaletli  ve makul olması gerekir." dedi.

Eğirdir Tren Garı ile ilgili bilgi kirliliği olduğunu dile getiren Özmeral "Tarihi Tren Garı için bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak lazım. Burası Eğirdir'in kendi malı. Belediye Başkanlığı dönemimizde Eğirdir Tren Gazı arazisinin Özelleştirme İdaresine devredildiğini duyduğumuzda buna tepki gösterdik ve buranın satılmasını istemiyoruz dedik. O gün bu gündür satış olayı bitti. İnşallah Tren Garı arazisini ve tarihi binaları en güzel şekilde değerlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

Özmeral sözlerinin sonunda "Ben milliyetçiliğimden taviz vermedim. Ülkü Ocaklarını kurdum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu benim genel başkanımdı. Belediye Başkanlığı dönemimde 'En temiz kent' 2'ncilik ödülünü aldık. Ben çalışmayı seven biriyim. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Artık particiliği bir tarafa koymak lazım. Ben bir hizmetkarım. Halkımızın gücü, belediyemizin gücü olacaktır." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap