EĞİRDİR TREN GARINDA BAHARI KARŞILADIK...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR TREN GARINDA BAHARI KARŞILADIK...
Haberin Tarihi: 14.4.2014 17:51:00 - Okunma Sayısı:3678 defa okundu.

Eğirdir Tren Garında "Bahara Hoşgeldin" Konseri ile tarih sanatla buluştu.

EĞİRDİR TREN GARINDA BAHARI KARŞILADIK…

 

            Eğirdir Tren Garında "Bahara Hoşgeldin" Konseri ile tarih sanatla buluştu. Isparta Folklorik Korosu tarafından birbirinden güzel şarkıların seslendirilmesinin ardından SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin resim çalışmaları etkinliğe ayrı bir renk kattı.

            13 Nisan 2014 Pazar günü Tarihi Tren Garında Eğirdir Kent İnsiyatifi tarafından düzenlenen etkinlikte Programın açılış konuşmasını yapan Hande Özdamar Tığlı “Yaşayan kent yaşanacak kent Eğirdir’de baharı birlikte karşılamak üzere buradayız ve etkinliğimize gelerek burayı neşelendirdiğiniz için sizler etkinliğimize hoş geldiniz. Büyüdüğümüz topraklara olan vefa borcumuzu ödemek üzere tarihi ve doğası ile bir bütün olan Eğirdir için yola çıktık ve binbir güzelliğe sahip bu kent için elimizden geleni ortaya koyabilmek için kollarımızı sıvadık. Sivil bir inisiyatif şemsiyesinde bir grup Eğirdir sevdalısı akademisyen ve bilim insanı olarak yola çıktık ve ismimizi de Eğirdir Kent İnisiyatifi olarak belirledik.

            Sanatıyla, kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla, birliktelik ve dostlukla yoğrulan Eğirdir için biraraya geliyoruz. Bu yolda bize destek veren Kaymakamımız Sayın Yalçın Yılmaz’a, Belediye Başkanımız Sayın Ömer Şengöl’e, kendilerinden destek sözü aldığımız esnaf odasına, şoförler odasına, basın temsilcilerine, çeşitli parti örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarımıza ve buraya gelerek bizlere destek olan siz değerli halkımıza sonsuz teşekkürler ederiz.

            Eğirdir Kent İnisiyatifi olarak halk ile yönetimin görüşlerini paylaştığı bir platform hedefindeyiz. Kentin sorunlarının tartışıldığı, çözümlerin bilim ışığında geliştirildiği, ortak aklın ve uzlaşmanın ilkelerinin yerine getirilerek buluştuğumuz bir platform arzusundayız. Halkın düşüncelerini ve taleplerini bilimsel verilerin süzgecinde değerlendiren ve analiz eden, halkla iç içe bir yönetim anlayışının küçük bir halkası olmak niyetindeyiz. Bu doğrultuda Eğirdir Evini, Eğirdir Kent İnisiyatifinin merkezi olarak bizlere sunan Belediye Başkanımız Sayın Ömer Şengöl’e tekrar tekrar teşekkür ederiz. Eğirdir Evinde yapılacak toplantılar ile şekillenecek güzel bir Eğirdir’in habercisi olduğuna inanıyoruz. Güzel kentimizin mutlu sakinleri için el ele veriyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz. Sözü olan herkesi aramıza bekliyoruz. Yaşayan ve yaşanacak bir kent Eğirdir için gönüllerimizi ve güçlerimizi birleştiriyoruz.” dedi.

            Isparta Folklorik Korosu’nun seslendirdiği güzel şarkılarla devam eden Programa, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin resim çalışmaları da ayrı bir renk kattı.

            Tren Garı’ndaki bu etkinlikten sonra Eğirdir Evi’ne geçildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap