Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi'nden "Kadınlar Günü" etkinliği...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi'nden "Kadınlar Günü" etkinliği...
Haberin Tarihi: 13.3.2019 15:59:56 - Okunma Sayısı:4364 defa okundu.

"Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri" konulu söyleşi ve müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi'nden "Kadınlar Günü" etkinliği...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri" konulu söyleşi ve müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

Belediye düğün salonuda bugün saat 15.00'de başlayan etkinliğe; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Şube müdürleri, öğretmenler katılırken, kadın kursiyerler ve hemşehrilerimiz de büyük ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri konulu söyleşi ve müzik dinletisine hoşgeldiniz.

Kadın, toplumun en etkili, birleştirici ve koruyucu unsurdur. Kadının ilerlemesi, sosyal devletin gerekliliği olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.' diyerek kadının yaşamımızdaki yerini özetlemiştir.

Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçlü kahramanlardır kadınlar! Kadın güçlü ise aile güçlüdür, aile güçlü ise toplum güçlüdür.

Halk Eğitimi Merkezleri de bu bağlamda kadınlarımıza rehber olmakta, imkanlar dahilinde fırsatlar sunmaktadır. Halk Eğitimi Merkezleri kadınlarımızın kendilerine değer verildiği, onların sosyalleşmesine, aile ekonomisine katkıda bulunabileceği farklı eğitimlerin sunulduğu bilgi, beceri ve mutlu yaşam mekanlarıdır. Bu ortamların oluşmasına katkı sunan tüm idareci, öğretmen ve kursiyerlerimize burada teşekkür ediyorum.

Peygamber efendimizin şu hadisi ile konuşmamı tamamlamak istiyorum: 'Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz! Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir."

Daha sonra Semra Çöl "Çalışan kadının toplumdaki yeri" konulu bir konuşma yaparken, Öğretmenler korosu tarafından izleyicilere müzik dinletisi sunuldu.

Program, Halk Eğitimi Merkezi Ürün Sergisi ve kitap-yazar buluşması ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap