Kütüphane Haftası, etkinliklerle kutlanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kütüphane Haftası, etkinliklerle kutlanıyor
Haberin Tarihi: 26.3.2019 12:59:45 - Okunma Sayısı:4830 defa okundu.

55'nci Kütüphane Haftası "Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü" ana temasıyla kutlanıyor

55'nci Kütüphane Haftası (26-31 Mart 2019) ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

"Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü" ana temasıyla Mustafa Çetinkaya İlk ve Ortaokulu tarafından hazırlanan ve okulun konferans salonunda bugün saat 10.00'da gerçekleştirilen etkinliğe; Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Can Altay, Şube müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mustafa Çetinkaya Okulu Müdürü Mehmet Sertbıçak, konuşmasının başında okulun yeni yapılan konferans salonunda ilk defa böyle bir program hazırlandığını belirterek "Okulumuza böyle güzel bir salon kazandırdığından dolayı sayın Kaymakamımıza teşekkürlerimizi arz ederiz" ifadelerini kullandı.

Kitap okumanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Şanlı tarihimize ve tüm dünyada hayata iz bırakan insanların sürekli öğrenen beyinler olduğunu belirten ve bunlardan örnekler veren Sertbıçak, "Şanlı tarihimize ve günümüze baktığımız zaman başarılı insanların ve hayata iz bırakan insanların sürekli öğrenen beyinler olduğunu görüyoruz.

Ülkemizden ve dünyadan verilecek örnekler pek çoktur.

Montaige diyor ki; '15 dakika kitap okumak kadar insan beynini geliştiren başka bir şey bilmiyorum'. Biz de bu cümlelerden esinlenerek; Oku kendini DEĞİŞTİR, okuduklarını yaşa ÇEVRENİ GELİŞTİR, kendini değiştiremeyen, başkasını değiştiremez. Çünkü nasihatı tesir etmez.' diyoruz.

 Bunun yolu da z kütüphanesi bulunan Mustafa Çetinkaya Okuluna uğramaktan geçer. Okulumuzdaki z kütüphane yani zenginleştirilmiş kütüphane zemin katta olan bir kütüphane olarak isimlendirilmiştir. Ülkemizde yaklaşık 850-900 civarında, ilimizde 4 adet, Eğirdirimizde ise okulumuzda bulunmaktadır. Okumak isteyen misafirlerimizi z kütüphanemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız." dedi.

Öğrencilerimizin sergilediği "Gülsüm" halk oyunları, "Kitapların Doğumgünü" adlı skeç, slaytlar ve videolar ilgiyle izlenip alkışlanırken, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyarak dereceye giren ilk üç öğrencimize ödülleri Kaymakam Abdullah Akdaş tarafından takdim edildi.

Program, Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi'nde sergi açılışı ve ikramla sona erdi.

İlgiyle izlenen programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize, M. Çetinkaya İlk ve Ortaokuluna konferans salonunu kazandıran ve 5.-6. sınıflarda okuyan tüm öğrencilerimize 700 kitap dağıtan değerli Kaymakamımız Abdullah Akdaş'a teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap