“Isparta Gülü”Sinema Filmi Oluyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Isparta Gülü”Sinema Filmi Oluyor
Haberin Tarihi: 7.5.2019 13:37:51 - Okunma Sayısı:8011 defa okundu.

Japon Oyuncu Ayumi Takano, Eğirdir Ve Kovada Gölleri İle Sorkuncak Köyü’nden Göl Manzarasına Hayran Kaldı.

“ISPARTA GÜLÜ”SİNEMA FİLMİ OLUYOR

“Bir Gülü Sevdim” Filmi Isparta’da çekilecek olan  yapımcılığını Isparta’nın yakından tanıdığı, Gülün Yolculuğu projesinin mimarı Anatolia film şirketi adına Murat TUNCER üstlendi.

Uzun süredir gül temalı bir sinema filmi projesinden haberdar olan Bizim Eğirdir Platformu proje ekibini 02-04 Mayıs 2019 tarihlerinde Eğirdir’de İbrahim Ağartan’ın sahibi olduğu Fulya Pansiyon'da iki gün boyunca misafir etti.

Filmin yönetmeni Turgut URAL, Japon oyuncu Ayumi TAKANO, menajeri Yaprak ATIŞ,  filmin yapımcısı Murat TUNCER  ve tiyatro yönetmeni Barış KARABULUT’la birden çok bir araya gelen Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin MEYDAN ile Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim AĞARTAN ve Mehmet DEMİREL Eğirdir’in film çekiminde değerlendirilebilecek alanları konusunda geniş bilgilendirme yaptılar.

JAPON OYUNCU AYUMİ TAKANO, EĞİRDİR VE KOVADA GÖLLERİ İLE SORKUNCAK KÖYÜ’NDEN GÖL MANZARASINA HAYRAN KALDI.

Çekim alanları ile ilgili olarak çevre gezilerinin organize edildiği Eğirdir Kale Mahallesi, Yeşilada , Can Ada, Eğirdir içi, Nis Otel ve Sorkuncak Köyü’nde gül temalı geziler düzenlendi. Film ekibi bölgeyi her yönüyle tanıma şansı buldu. Eğirdir ve Kovada gölleri ile Sorkuncak Köyünden göl manzarasına hayran kalan Japonya ve Türkiye kültür Elçisi olan Japon oyuncu Ayumi TAKANO, güllerin yoğun açtığı dönem de geleceğini belirtti.

MEYDAN; "TÜRK SİNEMA TARİHİNİN UZUN METRAJLI İLK RENKLİ FİLMİ OLAN “HALICI KIZ” FİLMİ ISPARTA’DA ÇEKİLDİ."

Toplantının ardından bir açıklama yapan Çetin MEYDAN, Isparta’da  bir film platosu kurmaya ihtiyaç olmadığını film çekimi için her türlü doğal ve kültürel mekana sahip olunduğunu belirterek Isparta’da daha önce çekilen birçok sinema filmi olduğuna dikkat çekerek "Buna ilk örnek olarak; Isparta’da Türk Sinema tarihinin uzun metrajlı ilk renkli filmi olan Halıcı Kız filmi çekilmiştir, 1953 yılında Aslen Isparta Sav kasabasının Dalboyunoğlu diye bilinen ailesinden olan Muhsin Ertuğrul, İlk renkli Türk filmini  Isparta'da çekmek ister. Isparta'da yaptığı girişimler sonuç verir ve Muhsin Ertugrul, Türk Sinema tarihinin uzun metrajlı ilk renkli filmi olan Halıcı Kız filmini kendi memleketinde çekmeyi başarır. Oyuncu kadrosunda Sadri Alışık, Münir Özkul ve Suna Pekuysal'ın da bulunduğu Halıcı Kız, aynı zamanda sponsor desteğiyle çekilmiş ilk Türk filmidir.

Isparta’da daha önce çekilen filmler olan, MİNE VE GÖL filmleri Eğirdir’de, dizi film olarak KURULUŞ / OSMANCIK, AKSU ilçemizde, SAKARYA FIRAT dizisi ise Atabey ilçemizde çekilmiştir." dedi.

Meydan, konuşmasının devamında  "Bizim Eğirdir Platformu olarak, bu projeye kayıtsız kalamazdık, “Bir Gülü Sevdim” sinema filminin çekimi konusunda destek vereceğiz ‘’ diye konuştu.

 

ÇEKİMLERİNE GÜL SEZONUNDA BAŞLANACAK OLAN FİLMDE BİR ÇOK ÜNLÜ İSİMDE YER ALACAK

Yönetmenliğini Turgut URAL’ın yapacağı ‘’Bir Gülü Sevdim’’ sinema filmi Isparta’yı ve gülü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Çekimlerine gül sezonunda başlanacak olan filmde bir çok ünlü isimde yer alacak.

Gülleri, gölleri, elması ve lavanta bahçeleriyle ünlü olan Isparta ‘’Bir gülü sevdim’’ adlı sinema filmi için platoya dönmesi, Türkiye'de ve bir çok ülkede gösterime girecek olan film, Isparta’nın tanıtımına ve turizmine elçi olması bekleniyor.

Isparta'ya gelen filmin yönetmeni Turgut URAL ve Japon oyuncu Ayumi TAKANO beraberinde filmin yapımcısı Murat TUNCER ve tiyatro yönetmeni Barış KARABULUT'la beraber Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU, Isparta Belediye Başkanı  Şükrü BAŞDEĞİRMEN , Başkan Yardımcısı Fahreddin GÖZGÜN ve ilçe belediye başkanlarını da ziyaret ettiler. İl kültür ve turizm müdürü Ali GÖÇER'den ise ilin film çekilebilecek olan mekanları hakkında bilgiler alan heyet daha sonra Güneykent  ve  Eğirdir’e geçerek  gül müzesi ile gül ve  lavanta bahçelerini gezdiler.

 

URAL; "ISPARTA İLİMİZİN ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN BU FİLMDEN SONRA, ALTERNATİF TIPLA UĞRAŞAN KİŞİLERİN VE DE KOZMETİK VE İLAÇ SANAYİİNİN GÖZDESİ HALİNE GELECEĞİNE İNANIYORUM" DEDİ.

 

Filmle alakalı açıklamada bulunan  Yönetmen Turgut URAL ; "Isparta, turizmin başkenti olan Antalya'ya sınır olmasına rağmen neden turist çekemiyor diye hep merak etmişimdir. Antalya’nın denizi varsa Isparta’nın da gölleri var. Eksiği yok fazlası var. Ben Isparta'da bir tek gülü biliyordum, meğer Isparta Türkiye'de elma tarımının lideriymiş. Hatta birkaç kişiden Isparta’nın havasının astım hastalarına iyi geldiğini duydum. Son zamanlarda ise basından takip ettiğim kadarıyla lavanta bahçeleri de gül kadar nam salmaya başladı. Değişik şehirlerde bunu yaşadık ve gözlemledik, film çekilen mekanlar sonradan çok meşhur oluyor ve yerli yabancı turist akınına uğruyor. Isparta ilimizin zengin bitki örtüsünün bu filmden sonra, alternatif tıpla uğraşan kişilerin ve de kozmetik ve ilaç sanayiinin gözdesi haline geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

URAL ayrıca; "ben bu projede Isparta Valimizin, Belediye Başkanlarının ve Şehrin aktörlerinin bize destek olacağına inanıyorum.  Ziyaretimiz sırasında bu izlenimi edindik. Filmin ana karakter oyuncuları ekranlardan tanıdığımız oyunculardan oluşurken yan karakter ve figüranların tamamı ise Ispartalı tiyatroculardan ve halktan oluşacak" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap