ETUDOSD, Frig Vadileri Bisiklet Turuna Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD, Frig Vadileri Bisiklet Turuna Katıldı
Haberin Tarihi: 30.4.2014 17:40:00 - Okunma Sayısı:2049 defa okundu.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir'i kapsayan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Frig Vadileri bisiklet turuna katılan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) üyeleri; Ercan Aslantürk, Mesut Çaykan, Alpay Dinç, Nurtay Yatman, Turgay Eken ve Fatma Gürbüz Eğirdir'in tanıtımını da yaptılar.

ETUDOSD, Frig Vadileri Bisiklet Turuna Katıldı

 

            Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’i kapsayan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Frig Vadileri bisiklet turuna katılan Eğirdir Turizm Tanıtma ve  Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) üyeleri; Ercan Aslantürk, Mesut Çaykan, Alpay Dinç, Nurtay Yatman, Turgay Eken ve Fatma Gürbüz Eğirdir’in tanıtımını da yaptılar.

            Afyonkarahisar Valiliğinin koordinatörlüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sekretaryalığını yaptığı Türkiye, ABD, Kanada ve İran'dan yaklaşık 300 bisikletçinin katılımıyla Afyon ilinde bulunan Frig Vadisinde bisiklet turu düzenlendi.

            Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’i kapsayan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Frig Vadisi’nin tanıtımı için yurt içi ve yurt dışından gelen 300’e yakın bisikletçi, 26-27 Nisan 2014 tarihleri arasında ‘İlk Çağ’dan Günümüze Pedallarla Yolculuğa Ne Dersin?’ sloganıyla pedal çevirdi.

            26 Nisan 2014 saat 09:00’da Afyonkarahisar Uzun Çarşı girişinden pedallayan başlayan bisikletçiler kısa şehir turunun ardından İscehisar, İhsaniye ve Gazlıgöl rotasından geçerek, 27 Nisan 2014’te Afyonkarahisar’a döndüler. Bisikletçiler tur boyunca Frig ören yerlerini ve günümüz kırsal yaşamını yerinde gözlemlediler.

            ETUDOSD üyelerinden Ercan Aslantürk, bu organizasyonun Eğirdir’de de yapılması için Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile görüştüğünü, Şengöl’ün destek sözü verdiğini, önümüzdeki günlerde ilçemizde yapılabileceğini ifade etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap