KÜLTURÇEV üyeleri Eğirdir'e geldiler...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KÜLTURÇEV üyeleri Eğirdir'e geldiler...
Haberin Tarihi: 7.5.2014 09:50:00 - Okunma Sayısı:1943 defa okundu.

Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (KÜLTURÇEV)'den bir grup ulusal gazeteci geçtiğimiz hafta sonu Eğirdir'e geldi. Eğirdir'in tarihi mekânları ve Eğirdir gölüyle ilgili bilgiler alan misafirler Kovada Gölü, Yazılı Kanyon ve çevrede bulunan diğer tarihi ve turistik mekânları da gezdiler.

KÜLTURÇEV üyeleri Eğirdir’e geldiler...

 

            Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (KÜLTURÇEV)’den bir grup ulusal gazeteci geçtiğimiz hafta sonu Eğirdir’e geldi. Eğirdir’in tarihi mekânları ve Eğirdir gölüyle ilgili bilgiler alan misafirler Kovada Gölü, Yazılı Kanyon ve çevrede bulunan diğer tarihi ve turistik mekânları da gezdiler.  Gruba Eğirdir MYO Müdür Yardımcısı Çetin Meydan rehberlik etti.

            Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (KÜLTURÇEV)’den bir grup ulusal gazeteci geçtiğimiz hafta sonu Isparta’da idi.  SDÜ basın danışmanı Öner Kılıç’ın organize ettiği program Isparta’nın; tarihi turistik ve doğal güzelliklerini de içine alan kapsamlı bir gezi şeklinde gerçekleşti. Cumartesi günü Eğirdir ile başlayan gezide misafirlere Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Çetin Meydan rehberlik etti. Heyete, Eğirdir İlçesi’nin tarihi mekânları ve Eğirdir gölüyle ilgili bilgiler aktaran Meydan, daha sonra misafirlere Kovada Gölü, Yazılı Kanyon ve çevrede bulunan diğer tarihi ve turistik mekânları da gezdirdi.

            Gezi süresince çevre ile ilgili notlar alan gazeteciler bu güzelliklerin korunması ve daha fazla tanınması için yapılması gerekenleri değerlendirmek üzere akşam yemeğinde Eğirdir Mavi Göl Otel’de; SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Kurumsal İletişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Yavuz, Sağlık Kültür ve Spor Kulübü Daire Başkanı İsmail Uz ve bazı akademisyenlerle bir araya geldi. Üniversitelerin bulunmuş olduğu şehrin doğal zenginlikleriyle ilgili “koruma, geliştirme ve yaşatma” çalışmalarının asli vazifeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Cengiz Kayacan bu konuda gerek akademik çalışmalarla gerekse hazırlanan projelerle Isparta’nın sahip olduğu bu zenginliklerle her zaman yakından ilgilendiklerini vurguladı.

            Külturçev genel başkanı Ali Tarık Hatipoğlu da; “Biz gazeteciler olarak çevre ve doğaya karşı insanlarda daha fazla farkındalık oluşturmak zorundayız bu konuda Süleyman Demirel Üniversitesi’yle her zaman birlikte hareket etmeye hazırız” diyerek doğal güzelliklerin korunmasında üniversite-basın ilişkisine dikkat çekti.

            Pazar günü Isparta şehir merkezini dolaşan grup buradan çok sayıda  hediyelik gül ürünü aldılar ve ardından Pisidia Antik Kenti’ni gezmek üzere Yalvaç’a hareket edildi. Yol üzerinde Gelendost elma bahçeleri ve Ertokuşbey Kervansarayı’nı da gezen grubun son durağı Pisidia Antik Kenti oldu. Yerleşke ile ilgili detaylı bir sunum yapan Okutman Çetin Meydan Pisidia’nın dini turizm bakımından da önemini anlattı. Gezi programı burada son bulurken programdan duydukları memnuniyeti ve bu güzelliklerin tanıtılmasına ilişkin ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederen konuklar Isparta’dan ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap