"YÖREKS" Bu Yıl Isparta'da Yapılacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"YÖREKS"  Bu Yıl Isparta'da Yapılacak
Haberin Tarihi: 10.5.2014 09:41:00 - Okunma Sayısı:3334 defa okundu.

Yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla Yöresel Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği (YÖREDER) tarafından düzenlenen "Yöresel Ürünleri Tanıtma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne bu yıl şehrimiz ev sahipliği yapacak.

“YÖREKS” Bu Yıl Isparta'da Yapılacak

 

            Yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla Yöresel Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği (YÖREDER) tarafından düzenlenen “Yöresel Ürünleri Tanıtma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri”ne bu yıl şehrimiz ev sahipliği yapacak.

            Bu kapsamda 28- 31 Mayıs 2014 tarihleri arasında Isparta Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgi vermek amacıyla Ziraat Fakültesi Çatı Amfisi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Arseven,  YÖREDER İkinci Başkanı Sedat Kolcuoğlu ve akademisyenler katıldı.

            Toplantıda bir sunum yapan Sedat Kolcuoğlu, Yöresel Ürünleri Tanıtma, Kültür ve Sanat Etkinliklerini ilk kez Antalya dışında bir ilde Isparta’da düzenleneceğini belirterek Isparta’nın ev sahipliği yapmasından ve Süleyman Demirel Üniversitesinin kendilerine önderlik etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasının devamında YÖREDER hakkında bilgiler veren Kolcuoğlu, organizasyonda Türkiye’nin farklı illerinden katılımların olacağını ifade ederek üniversite olarak organizasyona vermiş oldukları destekten dolayı SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap