Bilgisayar Mühendisi Hemşehrimiz Ali Taş "E.K.T. BEYİN" başlıklı bir yazı dizisi hazırladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bilgisayar Mühendisi Hemşehrimiz Ali Taş "E.K.T. BEYİN" başlıklı bir yazı dizisi hazırladı
Haberin Tarihi: 28.5.2014 09:43:00 - Okunma Sayısı:3790 defa okundu.

Hemşehrimiz Ali TAŞ'ın kaleme aldığı yazı dizisini önümüzdeki günlerde gazetemizin diğer sütunlarında yazı dizisi şeklinde yayınlayacağız.

Bilgisayar Mühendisi Hemşehrimiz Ali Taş “E.K.T. BEYİN” başlıklı bir yazı dizisi hazırladı

 

            BEYİN VE BİLGİSAYAR

            1970’lerde elektronik beyin olarak kullanılan “bilgisayar” deyimi, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal’ın çabalarıyla dilimize yerleşmiştir.

            21. yüzyıl ya da 2000’li yılların başlarından itibaren insan beyni keşfedilmeye başlanmış, insanın genetik haritası çıkarılmış, beynin ve genlerin çalışması incelenmeye başlamıştır.

            İnsan, kendini ne kadar tanıyor? Kapasitesi nedir? Neyi yapar, neyi yapamaz? İnsanı yönetin beyin midir? Beyin, nasıl bir organdır? Bilgisayardan farkı nedir? İnsan, zaaflarını ve imkanlarını bilirse neler yapabilir? Bilgisayarı ne kadar tanıyoruz? Kendimizi ve asıl önemlisi beynimizi ne kadar tanıyoruz? Tüm bu soruların yanıtlarını ve gelişmeleri hemşehrimiz Ali Taş’ın hazırladığı “E.K.T. (Elektro-Kimyasal-Tasarım) BEYİN” başlıklı yazı dizisinde bulabileceksiniz.              

            Elli yıllık bir birikimin sonucu ortaya çıkan bu eser hakkında bilgi veren TAŞ, “Bu eser, elli yıllık bir birikimin sonucudur. Çocukluk yıllarında Elektrik İşevinde bir kıvılcımın, gençlik yıllarında elektronikteki ışığın, ergenlikte elektronik beynin (/bilgisayarın), iş hayatında insanın bilgisayarla etkileşimini ve insan insana ilişkileri detayıyla incelemiş, ellili yaşlarda kimyasal beyinle tanışmış yazarın, insan beyninin anlaşılmasına ışık tutacak bir çalışmadır.

            Üçüncü bin yılda; muazzam bir varlık olan insan beynini araştırmış, gözlemlemiş Elektro kimyasal tasarımın, bilgi işlem kavramları ile modellenmesiyle anlaşılmasına katkı verecek kısmen derleme bir bilimsel ağırlıklı bir incelemedir.

   Her yenilik, bir model ile (örneğin, atom modeli) kolay anlaşılır hale getirilmiş, insan beyni de bilgisayar benzeri modellerle, bu konuyla ilgilenmek isteyenlere, son on yılın genler ve insan beyninin anlaşılmasında, insana özgü sorunların çözüm bulunmasına kapı aralamak, gençlere bu konuyla ilgilenmeye teşvik etmek amacı gütmüştür.” ifadelerini kullanıyor.

            Bu konu ile ilgilenmesinde özellikle insan davranışlarının etkili olduğunu ve ailesinin kendisini teşvik ettiğini dile getiren TAŞ “Bu konuda bana yön veren aileme, mutlu bir gelecek adına sonsuz şükranlarımı sunar, ayrıca bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim.” diyor.

            Hemşehrimiz Ali TAŞ’ın kaleme aldığı  “E.K.T. BEYİN” başlıklı yazı dizisini önümüzdeki günlerde gazetemizin diğer sütunlarında yazı dizisi şeklinde yayınlayacağız.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap