EGİAD, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'i Ağırladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGİAD, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'i Ağırladı
Haberin Tarihi: 17.6.2013 10:13:00 - Okunma Sayısı:2073 defa okundu.

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD), 15 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 09.30'da BAKA Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay ENGİN'i, Eğirdir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanları ile Soğuk Hava Deposu Müdürlerini BAKA ile buluşturdu.

EGİAD, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i Ağırladı

 

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD), 15 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 09.30’da BAKA Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay ENGİN’i, Eğirdir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanları ile Soğuk Hava Deposu Müdürlerini BAKA ile buluşturdu.

            Pehlivan Restaurant’ta gerçekleşen Eğirdir Genç Girişimci İşadamlarının kahvaltılı toplantısında bu haftaki konuğu BAKA (Batı Akdeniz Tarımsal Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Tuncay ENGİN oldu.

            Kahvaltıda konuşan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman GÖK, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN’e yoğun programlarını bırakıp  kahvaltıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.                                                                                         

            İşadamları, Kooperatif Başkanları ve Soğuk Hava Depoları Müdürlerine konuşan Tuncay ENGİN ilk olarak kendisini tanıttı; ‘Ben Güneykent Kasabası nüfusuna kayıtlıyım, babam küçük yaşta vefat etti, ben 1 yaşındayken. Annem halı dokurdu, Yalvaç Yatılı Okulunda okudum. 1978-1979 yıllarında 1. ce 2. sınıfı Yalvaç’ta okudum. Ve 13 yaşında Ankara’ya gittik arkadaşımla, Milli Eğitim Bakanlığını sorduk, yatılı okuldan tayin işi için gittik.  O dönemleri herkes hatırlar, kapıda bize Sağcımısın?, Solcumusun? Sorusunu sordular. Daha sonra içeri girmeyi başardık ve oradaki yetkili bizim işimizi gördü İzmir’de okudum, Kaymakam olmak istiyordum, ve okudum amacıma ulaştım, 15 yıl Kaymakamlık yaptım. O dönemlerde Kalkınma Ajansları kurulacaktı. Ajansların çok önemli olduğunu biliyordum. Şükürler olsun ki 3 yıldır da buradayım. Bir çok önemli işe imza attık. Isparta-Burdur ve Antalya olmak üzere 150 civarında projeye imza attık. Hemen hemen her yerde bir eserimiz var. Daha çok fabrika açıyoruz. BAKA çok farklı bir yapıya sahip, devlet kurumu olmasına rağmen hiçbir yerde olmayan özellikleri var, mesela bizde yönetim kurulu var, yönetim Antalya, Isparta ve Burdur’un Valilerinden, Belediye Başkanlarından ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşuyor. Benim görevim ise bütün bu organizenin genel müdürlüğünü yürütmek, yani her aşamasında ben varım. İş bölümü aşamaları benimle gerçekleşiyor. Sizleri ayrım yapmadan bekliyorum. Gelin istişare edelim, projelerinizi bize sunun Eğirdir ve bölgesine fabrika kuralım.Bizim desteklerimiz hibe şeklinde oluyor, 400 Bin TL’ye kadar destek sağlıyoruz, üzerini ise siz veriyorsunuz.

            Eğirdir’de bir çok tesise festeğimiz oldu, mesela Gülbudak Soğuk Hava İşletmeleri, Köklü Soğuk Hava İşletmeleri, Işıklı Su Gösterisi ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonunu örnek gösterebilirim. Bu projelerimiz için her yıl çağrıda bulunuyoruz.

            Bu anlamda Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimiz bizden destek alabilir. Biz Fabrika anlamında daha çok proje üretiyoruz. Şirketlerde ise %50 biz %50 sizlerin katkılarıyla projelerimizi gerçekleştiriyoruz. ‘dedi.

            Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanları, Soğuk Hava Depo Müdürleri ve İşadamlarıyla karşılıklı soru cevap şeklinde süren toplantıda, Eğirdire Genç İşadamları Derneği Koordinatörü Yard. Doç Dr. Çetin MEYDAN Baka Genel Sekreteri ENGİN’e, ‘Sizce Eğirdir Tarım Kentimi, Turizm kentimi? diye soru yöneltti, Engin Eğirdir tabiî ki Tarım kenti, dedi. Fakat Eğirdir’de Turizm’de olur, cevabını verdi. Yeter ki sizler bize proje getirin, dedi.

            Çetin MEYDAN, Eğirdir’de Restaurant tipi Gezi Teknesi istiyoruz. Bu projemizin hayata geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız, BAKA olarak bize destek verirmisiniz?, dedi.

            Bir başka konu olarak Eğirdir’e gelen insanların alıp götürecekleri, hatıra olarak saklayacakları elma ile ilgili hediyelik eşyaların üretildiği bir fabrika düşünüyoruz, dedi.

            Yine Eğirdir’e bağlı Yuvalı Köyünde üretilen Yuvalı Kilimleri ile ilgili destek almayı düşüyoruz. Bu açıdan düşünüldüğünde, Turistik Tesislerin açılmasına da destek sağlarsanız seviniriz’ dedi.

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN özellikle Akpınar Köyü olmak üzere adı geçen bu tür projelere destek vermeye hazırız. İnsanlar Eğirdir’e geliyor, Akpınar Seyir Tepesinden bakıyor, ‘Eğirdir çok Güzelmiş diyorlar ve gidiyorlar’ Eğirdir’e Turistik Tesislerin yapılması için desteğe hazırız, %50’si bizden gerisi sizden, dedi.

            Eğirdir Genç Girişimci İşadamlarının bu güzel organizesi ile Eğirdir’e gelen BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, artık Eğirdir’de TARIM ve TURİZM’i bir arada görmeliyiz, dedi.

            Öte yandan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman GÖK’ün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeliğine seçildiği müjdesini Eğirdir’de açıklayan ENGİN, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından Eğirdir’den ayrıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap