SDÜ'nün "Proje Yazma Eğitimi" Eğirdir Mavigöl Otel'de Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ'nün "Proje Yazma Eğitimi"  Eğirdir Mavigöl Otel'de  Yapıldı
Haberin Tarihi: 18.6.2014 09:41:00 - Okunma Sayısı:2062 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi, bilimsel proje hazırlama ve yürütebilme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla "TÜBİTAK 2237- Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı" kapsamında Eğirdir Mavi Göl Otel'de "Proje Yazma Eğitimi" verdi.

SDÜ’nün “Proje Yazma Eğitimi” Eğirdir Mavigöl Otel’de  Yapıldı

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi, bilimsel proje hazırlama ve yürütebilme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla “TÜBİTAK 2237- Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında Eğirdir Mavi Göl Otel’de “Proje Yazma Eğitimi” verdi.

            Eğitimin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, SDÜ’nün projelere önem verdiğini belirterek proje yazma eğitimi hakkında bilgi verdi. Eğitim programı kapsamında proje konusunun literatür ışığında anlatılması, yaygın etkisi, yapılabilirliği, özgünlüğü, uygulanacak yöntem, proje kapsamında alınması gereken ekipman/malzemeler ve gerekçenin belirlenmesi, bütçenin oluşturulması, iş planı, B planı hazırlama, panel süreçleri ve projenin şekil bakımından yeterliliği gibi konularda eğitim verildi. Ayrıca, belirlenen proje konuları için eğitmenlerin koordinasyonunda uygulamalı olarak proje taslağı hazırlatıldı; hazırlanan proje taslakları değerlendirme kriterleri esas alınarak tartışıldı.

            Eğitimlerle makine tasarımı ve imalatı alanında faaliyet gösteren firmalar için Ar-Ge proje hazırlama ve yürütebilme becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı, üniversite- iş dünyası işbirliği içerisinde proje hazırlamaları konusunda akademik personelin eğitilmeleri, proje hazırlama, sunum kapasitelerinin ve proje kültürlerinin artırılması hedefleniyor.

            2 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

            Eğitim, Aksu Zindan Mağarasına düzenlenen gezi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap