Fotoğraf Sanatçıları, Eğirdir'i Karelediler

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Fotoğraf Sanatçıları,  Eğirdir'i Karelediler
Haberin Tarihi: 26.6.2014 10:03:00 - Okunma Sayısı:3590 defa okundu.

Eğirdir Belediyesinin ana sponsorluğunda ve Zafer TURAL'ın girişimleriyle ilçemizde ilk defa "EĞİRDİR FOTOĞRAF GÜNLERİ" Etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf Sanatçıları,  Eğirdir’i Karelediler

 

            Eğirdir Belediyesinin ana sponsorluğunda ve Zafer TURAL’ın girişimleriyle ilçemizde ilk defa ‘EĞİRDİR FOTOĞRAF GÜNLERİ’ Etkinliği düzenlendi.

            21-22 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe Ankara Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği (FSK)’nden, Isparta Fotoğraf Derneği (ISFODER)’nden , Eğirdir ve Yalvaç’tan toplam 70 kişi katıldı.

            EĞİRDİR FOTOĞRAF GÜNLERİ etkinliği 21 Haziran 2014 Cumartesi günü sabah saat 08.00’de Eğirdir Nafiz Yürekli Uygulama Otelinde kahvaltı ile başladı. Daha sonra Akpınar’a gidildi.  Fotoğraf sanatçıları Akpınar’ın doyumsuz Eğirdir manzarası karşısında adeta kendilerinden geçtiler. Manzarayı fırsat bilen sanatçılar adım adım Eğirdir’i karelediler. Akpınar’dan sonra Yukarı Gökdere Köyüne geçildi. Yukarı Gökdere Köyü’nde Kocapınar ve tabiat zenginliğimiz olan Kasnak Meşesi gezildi. Kovada ve Kırıntı Köyü’nün gezisinden sonra Eğirdir’e dönen katılımcılar Eğirdir Belediyesinin katkılarıyla Yeşilada’da düzenlenen mangal partisine katıldılar.
 

            Etkinliğin ikinci günü ise Sorkuncak, Gökçehöyük Köylerine gezi yapıldı.

            Fotoğraf sanatçıları Sorkuncak Köyü’nde bir düğüne katıldılar. Kendilerine geleneksel Eğirdir Düğün yemeği ikram edildi.

            Gökçehöyük Köyü’nde ise Gül bahçeleri gezildi. Sanatçılar hem gül topladılar, hem de bol bol fotoğraf çektiler.

            Organizatör Zafer Tural, Fotoğraf sanatçılarının Eğirdir’e hayran kaldıklarını dile getirerek, önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir organizasyon düzenleyeceklerini belirtti ve kendilerine destek olan Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap