Deri Aksesuar Yapımı Kursu Sergisi Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Deri Aksesuar Yapımı Kursu Sergisi Açıldı
Haberin Tarihi: 30.6.2014 10:30:00 - Okunma Sayısı:3685 defa okundu.

Anadolu Sigorta tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün teknik danışmanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rüya Bilim ve Sanat Derneği işbirliği içerisinde yürütülen "Bir Usta Bin Usta" sosyal sorumluluk projesi kapsamında İlimizde açılan "Deri Aksesuar Yapımı Kursu" sona erdi.

Deri Aksesuar Yapımı Kursu Sergisi Açıldı

 

            Anadolu Sigorta tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün teknik danışmanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rüya Bilim ve Sanat Derneği işbirliği içerisinde yürütülen “Bir Usta Bin Usta” sosyal sorumluluk projesi kapsamında İlimizde açılan “Deri Aksesuar Yapımı Kursu” sona erdi.

            Proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtım Kartı bulunan deri ustası İbrahim ATALAR’ın eğitmenliğinde 20 kursiyer ile başlanan ve 256 saatlik yaklaşık üç ay süren kurs eğitimi sonucunda 19 kursiyer belge almaya hak kazandı.    

            Kursiyerlerin yapmış olduğu eserler Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü sergi salonunda sergilendi. Serginin açılışına Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı HANLIOĞLU, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah KILIÇ, Anadolu Sigorta AŞ. Proje Sorumlusu Esra DOĞAN, Rüya, Bilim ve Sanat Derneği Başkanı SDÜ El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ayşegül ACAR  ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Isparta Deri Aksesuar Yapımı Kursu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası Güzel Sanatlar Atölyesinde eğitim alan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap